Σ. Μαλέλης στο One Channel: Δεν θα κάνω τον κύκλο που θέλω αν δεν παλέψω για αυτό που θεωρώ Δικαιοσύνη

00:22 6/7/2019 - Πηγή: In.gr

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Κώστα Γιαννακίδη και την εκπομπή Citizen One ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Β’ Πειραιά, Σταμάτης Μαλέλης.

Ο κ. Μαλέλης μίλησε για τη καριέρα του στην τηλεόραση, για όσα έχει μετανιώσει, για τη δύσκολη μάχη του με την κατάθλιψη, αλλά και για την πολιτική και όλα όσα τον έκαναν να ασχοληθεί με αυτήν. Μιλώντας για την αρχή της καριέρας του, είπε πως «βρέθηκα στην τηλεόραση χωρίς να το πολυκαταλάβω.

Είχα μπει στην ΕΡΤ και έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά γιατί ήθελα να μάθω. Στα 25 έγινα αρχισυντάκτης. Και όταν το 1988, ο Κυριακού έφτιαχνε την ιδιωτική τηλεόραση, έκανα κάτι που λίγοι έχουν κάνει, άφησα τη σιγουριά της ΕΡΤ για να πάω στον ΑΝΤ1».

«Πήγαμε για ένα μήνα στο CNN, εκεί δούλεψα σκληρά και όταν γύρισα αισθανόμουν ότι μπορούσα να παίξω μεγάλο ρόλο στην ελληνική τηλεόραση» είπε μιλώντας για όλα αυτά που του έδωσαν τα εφόδια για τη μετέπειτα επιτυχημένη καριέρα του. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως έχει δουλέψει σε όλα τα κανάλια, ενώ μάλιστα δεν έχει απολυθεί από πουθενά, «μόνος μου αισθανόμουν ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή και έφευγα» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Μαλέλης αναφέρθηκε σε κάποιες από τις καινοτομίες που έχει φέρει στην τηλεόραση που είναι τόσο «τα παράθυρα», όσο και οι ζωντανές συνδέσεις. Απαντώντας στους επικριτές του, υπογράμμισε πως παρά τα όσα του καταλογίζουν «απέφευγα να δείξω αίμα στα βίντεο μου γιατί θεωρούσα ότι διώχνει τον τηλεθεατή». Από την άλλη πλευρά, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει και λάθη.

«Έχω κάνει πολλά λάθη και έχω ζητήσει συγγνώμη» είπε και εξήγησε: «Στο πάθος μου να κάνω νούμερα πολλές φορές πέρασα την κόκκινη γραμμή. Στο πάθος μου να βγω πρώτος στα νούμερα έκανα υπερβολές». Κληθείς να σχολιάσει τον χώρο της τηλεόρασης στο σύνολό του, κατέστησε σαφές πως πρόκειται για έναν πολύ σκληρό χώρο όπου έχει «πολλούς ματαιόδοξους ανθρώπους» και συνέχισε λέγοντας πως «η ματαιοδοξία είναι το σαράκι της τηλεόρασης».

Βέβαια, κατέστησε σαφές πως υπάρχουν και πολλοί επαγγελματίες. Ανάμεσά τους ξεχώρισε τον Νίκο Χατζηνικολάου, το οποίο χαρακτήρισε τον «καλύτερο παρουσιαστή», παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια υπήρξαν αντίπαλοι. Σε μια πολύ προσωπική στιγμή, ο κ. Μαλέλης μίλησε για την μάχη με την κατάθλιψη. Έκανε λόγο για «μαρτυρική περίοδο» την οποία «πέρασα στα πιο δημιουργικά μου χρόνια. Έφαγα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Είναι χαμένα τα χρόνια αυτά».

«Έφτασα να παίρνω όσα λεφτά θέλω, αλλά να μην βγαίνω ποτέ από το σπίτι, να μην πηγαίνω διακοπές, να είμαι όλη μέρα κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Τις φορές που ένιωθα καλά, το στοίχημα ήταν να πάω μέχρι το περίπτερο, όμως δεν τα κατάφερνα. Έφτανα στα μισά και γυρνούσα σπίτι» τόνισε, κάνοντας αναδρομή σε αυτά τα «μαρτυρικά χρόνια» και συνέχισε: «Έβλεπα τον κόσμο στο Καραϊσκάκη και φοβόμουν ότι δεν θα ξαναπάω ποτέ. Ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο μόνος μου, προσπαθούσα να παίξω μουσική, να ακούσω μουσική, να διαβάσω, ακόμα και όταν έβγαινα στον κήπο πάθαινα πανικό». Σύμφωνα με όσα είπε, όλο αυτό το πέρασε σχεδόν μόνος του.

«Είχα μόλις ένα φίλο. Τα είχα μπλέξει, δεν μπορούσα να ομολογήσω αυτό το πρόβλημα. Δεν το ήξερε ούτε η γραμματέας μου» υποστήριξε. «Νόμιζα ότι είχα καρδιά, πήγαινα έκανα εξετάσεις, δεν μου έβρισκαν τίποτα και μου έδειχναν την πόρτα του ψυχιάτρου, όμως δεν πήγαινα» κατέληξε. Πλέον και ενώ το έχει ξεπεράσει είναι σε θέση να μιλάει ανοιχτά για τους λόγους που τον οδήγησαν στη μάχη με την κατάθλιψη. «Άλλα ήθελα και άλλα έκανα στη ζωή μου. Δεν ήμουν πλασμένος για αυτό και το υποσυνείδητο με τιμωρούσε» και συνέχισε: «Αυτό που έλεγα συνέχεια όταν έγραφα τα διάφορα κείμενα, είναι πως ήθελα να κάνω τον κόσμο πιο δίκαιο. Όταν μπήκα στην τηλεόραση και έβγαζα πολλά λεφτά, ένιωσα ότι αλλοτριώθηκα». Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, μετά την αρρώστια διευκρίνισε πως «άλλαξα φιλοσοφία ζωής, είχα αποστηθίσει τον Σοπενχάουερ, με βοήθησε πάρα πολύ».

Παρ’ όλη την περιπέτειά του αυτή, ο κ. Μαλέλης δεν έχει μάθει ακόμα τι είναι η ευτυχία. «Δεν έχω νιώσει ποτέ ευτυχισμένος, δεν ξέρω τι είναι ευτυχία. Στην καλύτερη περίπτωση είμαι λίγο θλιμμένος» τόνισε σε αυτό το πλαίσιο και μοιράστηκε και μια ιστορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας του: «Είχα πάει στην ψυχίατρό μου μια φωτογραφία από το δημοτικό και εκείνη μου είπε ότι ενώ όλα τα παιδάκια ήταν χαμογελαστά, εγώ ήμουν σαν να κλαίω». «Άλλαξα πάρα πολλά στη ζωή μου» είπε κλείνοντας το κεφάλαιο της κατάθλιψης, ενώ παραδέχτηκε ότι ακόμα και σήμερα κλαίει πολύ. Ερωτηθείς για την απόφασή του να αφήσει έναν χώρο στον οποίο είναι πάρα πολύ πετυχημένος και να ασχοληθεί με κάτι καινούριο, όπως η πολιτική, απάντησε πως «θέλω να είμαι δίκαιος. Θέλω να παλέψω ενάντια στις ανισότητες, θέλω έναν πιο δίκαιο κόσμο. Πίστευα ότι δεν θα κάνω τον κύκλο που ήθελα αν δεν παλέψω για αυτό που θεωρώ δικαιοσύνη».

«Στις φτωχογειτονιές που μεγάλωσα, δημιουργείται πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα. Θυμάμαι όταν έπαιρνα το λεωφορείο από το κέντρο και κατέβαινα την Ιερά Οδό, έβλεπα την ταξική αλλαγή, εκεί έκλαιγα. Μετά πήγαινα σπίτι και το έγραφα» εξήγησε και συνέχισε πως «έλεγα ότι αυτόν τον κόσμο τον άδικο πρέπει να τον αλλάξουμε. Μετά αισθάνθηκα άσχημα επειδή βολεύτηκα». Ο λόγος που επέλεξε να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, ήταν πως «όταν πήγα εγώ στο ΠΑΣΟΚ το ‘70 παραήταν αριστερό. Είμασταν με σημαίες του Μάο και του Τρότσκι» συνεπώς ήταν πιο κοντά στην ιδεολογία του. Κληθείς να μιλήσει για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο αναγνώρισε το δικαίωμα της Φώφης Γεννηματά να επιλέξει όποιον θέλει για επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σχετικά με την αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής, έκανε λόγο για «μια πολύ δυναμική αρχηγό, όπου κατάφερε να ενώσει την παράταξη της κεντροαριστεράς και να την κάνει μεγάλη πάλι. Μην ξεχνάμε ότι την παρέλαβε στο 4%» υπογράμμισε. Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πάρει την αυτοδυναμία στις κάλπες της Κυριακής, κατέστησε σαφές πως «άποψή μου είναι ότι είμαστε υπεύθυνο κόμμα, αλλά δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πέσει στα βράχια».

Επανέλαβε, δε, για μια ακόμα φορά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής πως «εμείς δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση». Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, είπε πως πρόκειται για ένα κόμμα που βρίσκεται πολύ μακριά από τις απόψεις του ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως «δεν μπορεί να νοιαστεί για τον φτωχό άνθρωπο».

Τέλος, μίλησε και για τη Β’ Πειραιά, στην οποία βρίσκεται υποψήφιος: «Θα είμαι δίπλα τους. Θα είναι η φωνή τους και θα είμαι μια δυνατή φωνή. Αυτό που ρωτάω τους πολίτες, ανεξαρτήτως κόμματος που ψηφίζουν είναι: μπορώ να προβάλλω ένα αίτημά σας καλύτερα; Μπορώ να το φέρω στα ΜΜΕ, μπορώ να το φέρω κοντά στην εξουσία, ώστε εκείνη να το λύσει;» κατέληξε.

Πηγή : Onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα