Πρώτη νίκη για την Κύπρο (2-1)

21:42 14/11/2020 - Πηγή: In.gr

Η Κύπρος έκανε ποδαρικό στις νίκες στον 1ο όμιλο του Γ’ Γκρουπ του Nations League καθώς επικράτησε στο «ΓΣΠ» με 2-1 του Λουξεμβούργου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Το ξεκίνημα για τους Κύπριους δεν ήταν καθόλου καλό καθώς στο 5ο λεπτό ο Μουράτοβιτς σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Κούσουλο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 του Λουξεμβούργου.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 33′ κέρδισαν πέναλτι ύστερα από μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς

στον Ηλία. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε το Λουξεμβούργο με 10 παίκτες. Ο Κάστανος ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κύπρος έψαχνε διαρκώς το δεύτερο γκολ με συνεχόμενες ευκαιρίες. Τελικά η λύση για τους γηπεδούχους βρέθηκε στο 71′ καθώς ο Ηλία τροφοδότησε με πολύ ωραία μπαλιά τον Κάστανο που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έγραψε το 2-1. Η Κύπρος διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά της και πήρε την πρώτη της νίκη που τη βοηθά να ελπίζει στην αποφυγή του υποβιβασμού στο Δ’ Γκρουπ της διοργάνωσης.

ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Αντωνίου (82’ Χαρ.Κυριάκου), Λαΐφης, Σελής, Ιωάννου, Κάστανος (82’ Παπαφώτης), Κούσουλος (62’ Κυριάκου), Αρτυματάς, Τζιωνή (62’ Τ.Ιωάννου), Ηλία, Πίττας

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Κάρλσον, Σελίμοβιτς, Ζέρσον, Γανς, Σινάνι, Ροντρίγκες, Μπαρέιρο, Πίντο, Β.Τιλ (70’ Ντεβίλ), Μουράτοβιτς (55’ Μουράτοβιτς)

Αζερμπαϊτζάν-Μαυροβούνιο 0-0

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Αζερμπαϊτζάν αναμετρήθηκε με το Μαυροβούνιο σε κροατικό έδαφος και το παιχνίδι έληξε με 0-0 σε μια ισοπαλία που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες. Το Μαυροβούνιο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο ενώ το Αζερμπαϊτζάν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Οι Μαυροβούνιοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Ιβάνοβιτς ενώ στο 68′ είχαν δοκάρι με τον Γιόβετιτς.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Μαγκομεντελίεβ, Μεντβέντεβ, Μπαντάλοβ (67’ Ισγκανταρλί), Μπ.Χουσεΐνοβ, Σαλαχλί, Μουσταφάιεβ (46’ Γιαμάλοβ), Σαντίκοβ (46’ Σεϊντάεβ), Α.Χουσεΐνοβ (43’ Σεϊντίγεβ), Γκαράιεβ, Εμρελί, Μουταλίμοβ (81’ Νατσάφοβ)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μιγιάτοβιτς, Ραντούνοβιτς, Βολυγιασιτς, Σόφρανατς, Μάρουσιτς, Μπάκιτς, Στσέκιτς (81’ Σαβίτσεβιτς), Χακσαμπάνοβιτς, Μουγκόσα (58’ Μπόλιεβιτς), Γιόβετιτς (90+3′ Ισλάμοβιτς), Ιβάνοβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτη, Κύπρο 2-1,proti, kypro 2-1