Προκλητικός Τσελίκ : Λάθος η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – Πειρατικές οι συμφωνίες της Ελλάδας
«Απόλυτα λάθος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα ότι με τις «πειρατικές» συμφωνίες κατέστρεψε το έδαφος για διαπραγματεύσεις.
Σε μήνυμά του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ αναφέρει ότι «η απόφαση αυτή ενθαρρύνει τις παράνομες απαιτήσεις της Ε/κ διοίκησης (όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία), η οποία είναι εκείνη που προκαλεί την αστάθεια και τη μη επίτευξη λύσης στο νησί».
O εκπρόσωπος του ΑΚΡ πρόσθεσε, σύμφωνα με το sigmalive, ότι «η Τουρκία και η «τδβκ» (όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος) δεν μπορούν να εξαναγκαστούν σε αποφάσεις παρά μόνο μέσω του δικαίου και της δικαιοσύνης. Ενώ εμείς είμαστε υπέρ των διαπραγματεύσεων στη βάση της δικαιοσύνης, η Ελλάδα έχει καταστρέψει το έδαφος με πειρατικές συμφωνίες. Η νότια Κύπρος δεν μπορεί ποτέ να σφετεριστεί τα δικαιώματα των Τ/Κ».
Ο Ομέρ Τσελίκ επανέλαβε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι σε θέση να στηρίξει τα δικαιώματα και συμφέροντα των τ/κ.
«Το μήνυμα του προέδρου μας είναι σαφές. Δεν αποδεχόμαστε καμιά επιβολή στο θέμα των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας και ποτέ δεν υποχωρούμε. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά αδικία εναντίον της «τδβκ»».
Χαιρετίζει την άρση του εμπάργκο η ΕλλάδαΥπενθυμίζεται ότι την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη μερική άρση του εμπάργκο εξοπλισμών στην Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει η Ελλάδα.
Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ δύο φίλων χωρών αλλά και απόδειξη αναγνώρισης του ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία ως μια χώρα που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με την Κύπρο, τις ΗΠΑ και χώρες της ευρύτερης περιοχής για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Για το θέμα αυτό άλλωστε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο.
Ο κ. Πομπέο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο που επιβλήθηκε στην Κύπρο το 1987, καθόσον αφορά μη φονικούς εξοπλισμούς (non-lethal).
Η εν λόγω εξέλιξη, ως κοινή διαπίστωση, συνιστά αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή καθώς και ένδειξη της σημασίας που αποδίδεται από τις δύο χώρες στην ενίσχυση των διμερών τους σχέσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. Αυτό άλλωστε πιστοποιείται και από την πρόοδο που σημειώνεται στα εν λόγω θέματα μετά την υπογραφή της Δήλωσης Προθέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας-ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου 2018 από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Γουές Μίτσιελ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επίσημη ανακοίνωση! Οι αλλαγές και τα νέα πρόσωπα στη «Μουρμούρα»...
- Κουρτς: Είμαι «απίστευτα σοκαρισμένος» από την απόπειρα εισβολής στο γερμανικό κοινοβούλιο
- Αυτά τα 3 ζώδια θα… κακοπεράσουν το Σεπτέμβριο
- Τούρκος συνταγματάρχης: Ο Ακάρ παραμύθιαζε τις ΗΠΑ ότι θα ρίξει τον Ερντογάν - Ήταν σχέδιο του Σουλτάνου
- Κορωνοϊός: «Παρατεταμένος φορέας» η Αλίσα Μιλάνο - Ζει τον απόλυτο εφιάλτη του COVID-19
- Φωτιά τώρα στη Μεσσηνία
- Πελοπόννησος: Ο αριθμός των κρουσμάτων της Τρίτης
- Le Figaro κατά Ερντογάν: Ο «σουλτάνος» αυξάνει διαρκώς τους εχθρούς του
- Μπουράκ Χακί: Η αποκάλυψη για τα σχέδια γάμου με την Χαρά Παππά του GNTM
- Κέρδισε 3 εκατ. στο Λόττο και συνεχίζει να στοιβάζει προϊόντα στα ράφια του σουπερμάρκετ εδώ και 25 χρόνια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Σοκ στη Σουηδία: Γονείς «κρατούσαν φυλακισμένα» στο σπίτι τα παιδιά τους επί 4 μήνες, λόγω κοροναϊού
- Nordic Monitor : Εμπλοκή Ερντογάν με ISIS και πετρέλαια – Τι λέει απόρρητη έκθεση
- Το κράτος, η Εκκλησία και ο Covid-19 στην Ελλάδα
- Το ΠΑΣΟΚ, η 3η του Σεπτέμβρη και η Ελληνική Μουσική Γλώσσα
- Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στα Play Offs του Champions League
- Αλλάζουν όλα στα σχολεία του Αιγάλεω
- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Λαγανά: Άγριο ξύλο και συνωστισμός κάθε βράδυ στην παραλία
- Κοροναϊός : Εύσημα στην Αθήνα από τον ΠΟΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
- Μακρόν : Η ξένη επέμβαση είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει το Ιράκ
- Συνάντηση Γεννηματά – ΓΣΕΒΕΕ: Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

- Τελευταία Νέα In.gr
- Σοκ στη Σουηδία: Γονείς «κρατούσαν φυλακισμένα» στο σπίτι τα παιδιά τους επί 4 μήνες, λόγω κοροναϊού
- Κοροναϊός : Εύσημα στην Αθήνα από τον ΠΟΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
- Το κράτος, η Εκκλησία και ο Covid-19 στην Ελλάδα
- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Λαγανά: Άγριο ξύλο και συνωστισμός κάθε βράδυ στην παραλία
- Μακρόν : Η ξένη επέμβαση είναι η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζει το Ιράκ
- Το ΠΑΣΟΚ, η 3η του Σεπτέμβρη και η Ελληνική Μουσική Γλώσσα
- Επίσημο: Στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ το Final 8 του BCL
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορωνοϊός: Πώς άλλαξε τις καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες – Τι αποκαλύπτει έρευνα
- Δυτ. Αχαΐα: Θλίψη για την Δήμητρα Αργυρού- «Έσβησε» στα 58 της
- Λύνει την σιωπή του ο πρώην Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος - ΒΙΝΤΕΟ
- Σκωτία: Καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα
- Εύσημα στον Δήμο Αθηναίων από τον ΠΟΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
- Γεννηματά: Γενναίες και στοχευμένες παρεμβάσεις για τους μικρομεσαίους
- Στο ΣΥΡΙΖΑ Πολιχνίτου μάλλον έχουν αμνησία ή δεν ξέρουν!
- Σοκάρει η Alyssa Milano: Η υγεία μου καταστράφηκε (Photos)