Πώς το leasing μπορεί να γίνει ο… δρόμος για το αυτοκίνητο των ονείρων μας

14:15 12/10/2020 - Πηγή: In.gr

Κυβισμός, ιπποδύναμη, ακόμη και εμφάνιση: Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας πώς θα θέλαμε να μοιάζει το επόμενο αυτοκίνητό μας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι γνωρίζουμε πολύ καλά ποιο μοντέλο θα θέλαμε να αποκτήσουμε και γιατί. Αυτό που μας μπερδεύει δεν είναι τα χαρακτηριστικά ή η καταλληλότητά του για τις ανάγκες μας, αλλά το κόστος αγοράς και συντήρησής του. Όπως συμβαίνει με πολλά από τα σημαντικά μας προβλήματα, ενδέχεται η λύση

να μην κρύβεται στις εκπτώσεις που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε, αλλά στο να σκεφτούμε – ελαφρώς – έξω από το κουτί. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να προτιμήσουν αντί της αγοράς, το leasing αυτοκινήτου.

Leasing ή αγορά αυτοκινήτου;

Αν αυτό το σενάριο περνά από το μυαλό σας για πρώτη φορά, το πιθανότερο είναι ότι σας απασχολεί ένα κεντρικό ερώτημα: Συμφέρει το leasing αυτοκινήτου; Η απάντηση είναι ναι, από πολλές απόψεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν – λανθασμένα – ότι η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου είναι ασύμφορη, αφού το μίσθωμα δεν μεταφράζεται σε ιδιοκτησία. Στην πραγματικότητα, όμως, η απαλλαγή από την κτήση του οχήματος σημαίνει και απαλλαγή από πολλές ευθύνες, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουμε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο και να πληρώσουμε μόνο για τα χρόνια που θα το οδηγούμε. Παράλληλα, ολοκληρωμένα πακέτα όπως αυτά που προσφέρει η Avis, καλύπτουν και κόστη χρήσης, όπως αυτά του service ή ακόμη και τον «βραχνά» των τελών κυκλοφορίας.

Σε ποιον απευθύνεται;

Άλλη μια συχνή παρανόηση, είναι ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες απευθύνονται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις. Το leasing ιδιωτών, όμως, γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ακριβώς επειδή καταφέρνει να καλύψει σημαντικές ανάγκες σε συμφέρουσες τιμές. Για παράδειγμα, μέσα από το Myavis portal, το digital κανάλι επικοινωνίας της Avis, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε το αυτοκίνητο που επιθυμούμε ανάμεσα σε περισσότερα από 60 Top Deals. Εκεί θα βρούμε πάντα τα τελευταία μοντέλα που διατίθενται στην ελληνική αγορά, με πλούσιο εξοπλισμό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μίσθωμα.

Αυτοκίνητο στα μέτρα μας

Και αν οι επιθυμίες μας από το νέο μας όχημα είναι πολύ συγκεκριμένες; Online εργαλεία, όπως το configurator της Avis, μας επιτρέπουν να «σχεδιάσουμε» το δικό μας, επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα μοντέλα που διατίθενται στην ελληνική αγορά και «ντύνοντάς» το με τον εξοπλισμό που χρειαζόμαστε. Κατασκευαστής, καύσιμο, μοντέλο, αυτόματο κιβώτιο, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλιοροφή… οποιοδήποτε αξεσουάρ ή έξτρα εξοπλισμός προστίθεται αυτόματα με κάθε μας κλικ.

Στη συνέχεια, μας παρέχεται προσφορά με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι το μηνιαίο μίσθωμα, αφήνοντάς μας ακόμη περισσότερα περιθώρια επιλογής: Τι προκαταβολή θέλουμε να πληρώσουμε; Πόσο καιρό θέλουμε να διαρκέσει το συμβόλαιό μας; Στο τέλος, η ομάδα του Avis leasing θα έρθει σε επαφή μαζί μας για να μας εξηγήσει την προσφορά και να μας προσφέρει τυχόν διευκρινίσεις.

Και αν θέλω μεταχειρισμένο;

Κανείς δεν σας εμποδίζει από το να επιλέξετε leasing μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Μέσα από το myavis.gr μπορείτε να ανακαλύψετε μεταχειρισμένα οχήματα, σε μια ευρεία γκάμα κατασκευαστών και μοντέλων και να επιλέξετε το δικό σας. Όπως ακριβώς θα συνέβαινε και στην περίπτωση ενός καινούργιου οχήματος, το μηνιαίο μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό για το διάστημα που θα χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο, ενώ η ασφάλεια, το service και τα τέλη κυκλοφορίας θα παρέχονται δωρεάν. Και, φυσικά, θα μπορείτε να επιλέξετε τη διάρκεια μίσθωσης που σας ταιριάζει, ανάμεσα σε δύο πακέτα προσφοράς για 24 ή 36 μήνες.

Εντέλει, η απάντηση στο ερώτημα «leasing ή αγορά αυτοκινήτου;» εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, αν απευθυνθείτε σε μια εταιρεία με κύρος, εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία, όπως η Avis, θα έχετε πρόσβαση σε μακροχρόνια μίσθωση οικονομικά, ευέλικτα και αξιόπιστα.

Μάθετε περισσότερα για τα Top Deals της Avis εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα