Πώς ψωνίζουν Μέρκελ, Ντράγκι και πώς ο Παπαδημούλης

11:14 22/3/2020 - Πηγή: In.gr

Αλγεινή εντύπωση έκανε σε αρκετούς η συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, στο σούπερ μάρκετ.

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «MEGA Mag» ο κ. Παπαδημούλης εμφανίζεται να ψωνίζει από κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, γεμίζοντας μέχρι πάνω τρία καρότσια.

Μάλιστα, σε φωτογραφικά στιγμιότυπα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει και «βοηθό» που του σέρνει το καρότσι.

Κάποιοι

χρήστες του Διαδικτύου επισήμαναν ότι αν ο κ. Παπαδημούλης επέστρεψε πρόσφατα από τις Βρυξέλλες, θα έπρεπε να είχε τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα στο σπίτι του και όχι να πηγαίνει στα σούπερ μάρκετ και να γεμίζει καρότσια, χωρίς να λαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης (σ.σ. γάντια και μάσκα).

Το παράδειγμα Μέρκελ και Ντράγκι

Η σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες τα λέει όλα.

Και η Άνγκελα Μέρκελ έκανε τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της την περασμένη εβδομάδα, αλλά το καλάθι της ήταν πολύ μικρότερο.

Η καγκελάριος ήταν χαλαρή, δεν φορούσε μάσκα ή γάντια, και αγόρασε πολύ λίγα πράγματα – μεταξύ άλλων κρασί, σαπούνι και δυο ρολά χαρτί τουαλέτας, δίνοντας το «καλό παράδειγμα».

Μάλιστα, τα τέσσερα μπουκάλια κρασί που αγόρασε προέρχονται από τη Λομβαρδία, μία περιοχή που πλήττεται από τον κοροναϊό.

Τη διαφορά μεταξύ των καλαθιών των δύο πολιτικών επεσήμανε στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάντε την σύγκριση, στην πρώτη φωτό η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ψωνίζει μόνη της στο Super Market και αγοράζει ελάχιστα πράγματα ως παράδειγμα (από την Bild), στην δεύτερη φωτό ο «αγωνιστής» της Αριστεράς με τα καρότσια γεμάτα μέχρι πάνω και να του τα κουβαλάνε…. pic.twitter.com/2i7VBrOqwM

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 21, 2020

Αλλά και ο Μάριο Ντράγκι έχει συλληφθεί πολλές φορές από τον φωτογραφικό φακό να ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, πάντα αγοράζοντας τα απολύτως απαραίτητα.

Πολιτική κόντρα για τα ψώνια του Παπαδημούλη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απάντησε μέσω Twitter για τα γεμάτα καρότσια σε σούπερ μάρκετ.

Ψωνίζω από αυτόν τον «Σκλαβενίτη» εδώ και 40 χρόνια. Γνωρίζοντας τον φόρτο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτές τις ημέρες, επέλεξα να πάω να τα παραλάβω ο ιδιος και όχι να παραδοθούν στο σπίτι. Τα δε ράφια ήταν γεμάτα κ ο κόσμος λίγος. Που είναι η «αντικοινωνική συμπεριφορά»;

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 18, 2020

Θέση για το αν έπρεπε να μπει ή όχι σε καραντίνα ο Δημήτρης Παπαδημούλης πήρε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ των δύο πολιτικών υπήρξε ανταλλαγή tweets με αιχμές.

Αντί να κάνετε κάτι κατά της αισχροκέρδειας ως αρμόδιος Υπουργός, λέτε χυδαία ψέμματα. Γύρισα στις 12 Μαρτίου από τις Βρυξέλλες. Όσα λέτε περί δήθεν καραντίνας είναι απολύτως ψευδή κ αντίθετα με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ασχοληθείτε με τα καθήκοντα σας κ αφήστε τις συκοφαντίες! https://t.co/MYavfJ4JDd

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 18, 2020

Αφήστε τις εξυπνάδες κύριε @AdonisGeorgiadi. Η χώρα και η κοινωνία δίνουν μια δύσκολη μάχη. Πάρτε μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά. Στηρίξτε το ΕΣΥ που θέλατε να ξηλώσετε. Κάντε κάτι επιτέλους με την τιμή των καυσίμων. Και αφήστε τα ψεύδη ότι η αμόλυβδη είναι στο 1.25€! https://t.co/coeOKh6D3u

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 18, 2020

Για το θέμα της καραντίνας τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να υποστηρίζει ότι γύρισε στην Ελλάδα 5 ημέρες πριν τεθεί σε ισχύ το κυβερνητικό μέτρο της καραντίνας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, άρα -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν υπήρχε λόγος να κάτσει στο σπίτι.

Η χώρα και η κοινωνία δίνουν μια δύσκολη μάχη κατά του κορονοιού κ @christidisp. Η φτηνή μικροπολιτική σας αδικεί. Γύρισα στην Ελλάδα 5 ημέρες πριν την επιβολή της καραντίνας και τηρώ πλήρως και με απόλυτη ψυχραιμία τα μέτρα. Ας σοβαρευτούμε και ας ενώσουμε δυνάμεις επιτέλους! https://t.co/DnfIOKJPxr

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 18, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Μέρκελ Ντράγκι, Παπαδημούλης,pos, merkel ntragki, papadimoulis