Πώς ο Αλέξης Τσίπρας περιφρονεί το κόμμα του

06:51 20/2/2019 - Πηγή: In.gr

Ήταν ο ανασχηματισμός ένα νέο άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά; Αυτό το ερώτημα απαντάται εύκολα σήμερα ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι μόνον οι επικριτικές για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα ειρωνείες των Κυρίτση («αναβάθμιση σε ΠαΣοΚ ΒΒ+») και Κουρουμπλή

(που χαρακτήρισε έναν νέο υφυπουργό ως πολιτικό απατεώνα και ως «παιδί του Ακη» ο οποίος «κάρφωσε» τον Γιώργο Παπανδρέου στη Φώφη), είναι και το σχέδιο βάσει του οποίου κινήθηκε ο Τσίπρας ώστε να διεμβολίσει (τρόπος του λέγειν) το ΚΙΝΑΛ.

Με τις επιλογές του ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, (δηλαδή να προτιμήσει στελέχη χωρίς κανένα πολιτικό εκτόπισμα στον δημόσιο βίο της χώρας από το ΚΙΝΑΛ) είναι (όπως μου λένε οι σκληροί της Κουμουνδούρου) ωσάν να περιφρονεί το ίδιο του το κόμμα, τη στιγμή που διαθέτει στελέχη που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Και δίνουν ως παράδειγμα τον Νίκο Φίλη. Εκτός εάν θεωρεί τα στελέχη αυτά του ΣΥΡΙΖΑ αναποτελεσματικά.

Και κάτι ακόμη. Μου λένε, ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε εάν δεν πετύχει ο ανασχηματισμός να επιρριφθούν αλλού (εκτός Τσίπρα) οι ευθύνες.

Για παράδειγμα, τουλάχιστον δύο (πασοκογενή) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ξεκάθαρα ότι ο κ. Σπίρτζης ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα