Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-1

09:17 27/1/2019 - Πηγή: In.gr

H Σπόρτινγκ Λισσαβόνας κατέκτησε το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας επικρατώντας της Πόρτο στα πέναλτι (3-1) στον τελικό της διοργάνωσης. Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκαν τα Λιοντάρια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν όμως να ισοφαρίσουν και να πάρουν τελικά στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι την κούπα!

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 1ο λεπτό ένα σουτ του Νάνι που πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κασίγιας. Στο 38′ ο Περέιρα έπιασε μια κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπρούνο Φερνάντες προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας

εκτέλεση φάουλ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με το σκορ ημιχρόνου να παραμένει το 0-0.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 79′ οι Δράκοι» προηγήθηκαν με τον Φερνάντο, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πορτιέρε της Σπόρτινγκ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (1-0). Στην εκπνοή του αγώνα όμως η Πόρτο «αυτοκτόνησε». Στο 92′, τα Λιοντάρια έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπας Ντοστ για το τελικό 1-1 και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, η Σπόρτινγκ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, με τους Ντοστ, Φερνάντες και Νανί να ευστοχούν, φτάνοντας στο τελικό 3-1. Μοιραίοι για την ομάδα του Κονσεϊσάο ήταν οι Μιλιτάο, Ερνάνι, Φελίπε, που αστόχησαν.

Κάπως έτσι τα Λιοντάρια σήκωσαν την πρώτη κούπα της σεζόν στην Πορτογαλία!

Keywords
Τυχαία Θέματα