Πολιτική αντιπαράθεση για την διαχείριση της πανδημίας και το «αύριο» της οικονομίας

11:51 21/8/2020 - Πηγή: In.gr

Για το ρυθμό έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα, τον αντίκτυπο της πανδημίας στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Ο Κώστας Παπαδάκης σχολιάζοντας τη διαχείριση της κυβέρνησης, στάθηκε στο πόσο έχει επενδύσει στον τομέα της ατομικής ευθύνης, τονίζοντας «ότι κουνάει το δάχτυλο στον λαό», ενώ την

ίδια ώρα «έχει κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα».

Σημείωσε μάλιστα, ότι αυτό που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα, είναι εκείνο που επιτάσσει το τουριστικό Κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, του κεφαλαίου των μεταφορών.

«Την στιγμή που επιβάλλονται πρόστιμα στους πολίτες, υπάρχει 12% σε τεστ σε εισερχόμενους. Κοροναϊός υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει θωράκιση του συστήματος Υγείας», ανέφερε τονίζοντας ότι «η ευθύνη είναι στα μέτρα της κυβέρνησης».

«Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση περιορισμένη ευθύνης η οποία θέλει να πιστώνεται με υπερβολή κι αλαζονεία καθετί θετικό, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αναλάβει ευθύνες εκεί κάνει ότι δεν υπάρχουν», σημείωσε από πλευράς του ο κ. Χρήστος Γιαννούλης.

«Η πληρότητα των πλοίων αντί να μειωθεί, αυξήθηκε για να ενισχυθεί ο τουρισμός κι αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν υιοθετήθηκαν εμπροστοβαρή οικονομικά μέτρα για να υπάρξει κάλυψη εισοδημάτων και περιορισμός της ύφεσης, ώστε να μην έχουν οι επιχειρηματίες την αγωνία. Τώρα θα πληρωθούν τα 534 ευρώ του εισοδήματος στους δικαιούχους για τον Ιούνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας τις ευθύνες της ΝΔ.

«Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, γιατροί και νοσηλευτές διατυπώνουν κραυγή αγωνίας», σημείωσε ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να διατεθούν δωρεάν μάσκες στα σχολεία.

«Για αντιπολίτευση περιορισμένης σοβαρότητας», έκανε λόγο από πλευράς του ο Δημήτρης Μαρκόπουλος πριν προτρέψει όλους τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους.

«Η χώρα μας είναι 131η στα κρούσματα, δείτε χώρες του δικού μας μεγέθους όπως το Βέλγιο. Οι ΜΕΘ μας έχουν μόλις 30 ανθρώπους μέσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 589 ΜΕΘ, η κυβέρνηση μέσα σε 3 μήνες δημιούργησε 1.600». τόνισε. Πριν αναφερθεί στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και τα ληφθέντα μέτρα.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, να ανοίξουν τα σχολεία αλλά με συγκεκριμένους όρους που θα προστατεύουν εκπαιδευτικούς και μαθητές και με τη βοήθεια της κυβέρνησης αναφορικά στα υλικά μέσα.

«Δεν είναι ζήτημα μόνο των μαθητών. Στα σχολεία ζουν καθημερινά και οι εκπαιδευτικοί. Στα παιδιά δεν εντοπίστηκαν κρούσματα, αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι, σύμφωνα και με την επιστημονική κοινότητα», σχολίασε από πλευράς του ο κ. Γιαννούλης. Καθιστώντας σαφές ότι διαφωνεί με το μοντέλο ανοίγματος των σχολείων.

«Περιμέναμε το δεύτερο κύμα, στα κρίσιμα μεγέθη στις ΜΕΘ, στα κρούσματα είμαστε σε καλό επίπεδο. Υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος που εν συνεχεία υπογράμμισε τα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για να αντισταθμίσουν τις οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτική,politiki