Πελόζι και Σιφ κατά Τραμπ για το νέο… ατόπημα με την Κίνα

00:55 4/10/2019 - Πηγή: In.gr

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία ανήκει στους Δημοκρατικούς, δήλωσε την Πέμπτη πως το αίτημα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος του Τζο Μπάιντεν είναι «το τελευταίο παράδειγμα του αμερικανού προέδρου να θέτει το προσωπικό πολιτικό του όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας».

«Κάλεσε μια ξένη χώρα»

Με δημόσιες δηλώσεις του νωρίτερα, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος ζήτησε δημοσίως, μετά την Ουκρανία,

και από την Κίνα να διερευνήσει τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Για μια ακόμη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε μια ξένη χώρα να αναμιχθεί στις εκλογές μας – απλώς ένα τελευταίο παράδειγμα από εκείνον να θέτει το προσωπικό του πολιτικό όφελος πάνω από την υπεράσπιση της ακεραιότητας των εκλογών μας», τόνισε η Πελόζι με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αθέτησε τον όρκο του»

Από την πλευρά του, ο Aνταμ Σιφ, ο οποίος επίσης ανήκει στους Δημοκρατικούς και κατέχει τη θέση του προέδρου της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος αθέτησε τον προεδρικό του όρκο ζητώντας από την Κίνα να ερευνήσει τον Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα