Παρασκευής στο MEGA: Χρειάζεται αυξημένη προσοχή – Να τηρούνται τα μέτρα

22:32 30/7/2020 - Πηγή: In.gr

Τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανησυχούν τις Αρχές και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων πέφτει, καθώς προσβάλλονται όλο και περισσότεροι νέοι που βγαίνουν σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής Ιατρικής στο Καποδιστριακό

Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Παρασκευής, τόνισε ότι η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι δεδομένη και «είμαστε σε μια περίοδο που χρειάζεται αυξημένη προσοχή».

Ο καθηγητής επιδημιολογίας αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, κυρίως από νεότερης ηλικίας ανθρώπους, οι οποίοι έχουν την τάση να αψηφούν τα μέτρα και να συνωστίζονται πιο εύκολα, κάτι που κάνει πιο δύσκολη την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων είναι επιβεβλημένες προκειμένου να αποφευχθεί μετάδοση του ιού.

«Παγκοσμίως υπάρχει μια τάση ο κοροναϊός να μετακινείται σε νεαρότερες ηλικίες. Η λύση είναι αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, να τηρούνται οι αποστάσεις και να χρησιμοποιείται η μάσκα».

Μετάδοση του ιού μέσω αερολύματος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέφερε το ζήτημα της μετάδοσης του ιού μέσω αερολύματος, σωματιδίων δηλαδή που ζουν πολύ περισσότερη ώρα στον αέρα.

Ο κ. Παρασκευής επισήμανε πως ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού δεν είναι μέσω του αέρα, ωστόσο μπορεί να μεταδοθεί και μέσω αυτού. «Προς αυτή την κατεύθυνση η μάσκα βοηθάει».

Keywords
Τυχαία Θέματα