Παραιτήθηκαν τρεις υφυπουργοί – Συγχαρητήρια Κόρμπιν στη Βουλή

03:08 26/3/2019 - Πηγή: In.gr

Η κυβέρνηση, εκτός από την απώλεια στη Βουλή του ελέγχου της διαδικασίας του Brexit, έχασε και τρεις υφυπουργούς της, οι οποίοι παραιτήθηκαν προκειμένου να ψηφίσουν κατά της κυβερνητικής γραμμής, στην ψηφοφορία της Δευτέρας.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Επιχειρηματικότητας, Ρίτσαρντ Χάρινγκτον, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αλιστερ Μπάρτ, και τον υφυπουργό Υγείας, Στίβ Μπράιν, οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή

τους.

Αγνόησαν τη γραμμή 30 Τόρις

Ο Χάρινγκτον στηλίτευσε στην επιστολή της παραίτησής του το ότι η κυβέρνηση κατ’ αυτόν «παίζει στη ρουλέτα» τις «ζωές και το βιός της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών μας» διότι δεν έχει καταφέρει να «εξασφαλίσει μια συμφωνία» αποχώρησης.

Ταυτόχρονα, άλλοι 30 Τόρις, αγνόησαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας Λέτουιν, η οποία επιτρέπει στο κοινοβούλιο να αναλάβει τον έλεγχο της ατζέντας και να διεξάγει την Τετάρτη σειρά από ενδεικτικές ψηφοφορίες, μέσω των οποίων οι βουλευτές θα αναζητήσουν νέες επιλογές για το Brexit, πέρα από τη συμφωνία της Τερέζα Μέι, που ήδη καταψηφίστηκε δύο φορές με συντριπτική πλειοψηφία.

Κόρμπιν : «Το Κοινοβούλιο πρέπει να πετύχει»

«Θέλω να συγχαρώ τη Βουλή για την ανάληψη του ελέγχου. Η προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν μία επαίσχυντη αποτυχία και αυτή η Βουλή πρέπει να βρει τώρα λύση», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά την έγκριση από τους βουλευτές της τροπολογίας Λέτουιν.

Ο Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό τι θα αποφασιστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη, ωστόσο, υπάρχουν πολλά μέλη της που έχουν προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν για να βρεθεί συναινετική λύση.

Τόνισε, επίσης, ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα, προς επιβεβαίωση, οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί.

«Εκεί όπου αυτή η κυβέρνηση απέτυχε, το κοινοβούλιο πρέπει – και το πιστεύω – να πετύχει» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα