Πάνω από 100 δισ. δολάρια το πλήγμα του κορωνοϊού στις αεροπορικές

17:14 5/3/2020 - Πηγή: In.gr

Η εξάπλωση του κοροναϊού θα μπορούσε να κοστίσει στις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πάνω από 100 δισ. δολάρια , καθώς οι αερομεταφορείς μείωσαν τις πτήσεις. Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών δήλωσε ότι αναμένει να χαθούν έσοδα από $ 63 δις και $ 113 δις το 2020, όταν πριν από δύο εβδομάδες προέβλεπε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προειδοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) ήρθε την ώρα που η βρετανική περιφερειακή αεροπορική

εταιρεία Flybe αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο θύμα της μείωσης στη ζήτηση που προκάλεσε η κρίση. Η κατάρρευση της Flybe ήρθε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες ύστερα από τη συμφωνία διάσωσης μεταξύ των ιδιοκτητών της και της βρετανικής κυβέρνησης. Η κατάρρευση της εταιρίας, που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ζημίες, δεν θέτει μόνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίες σε κίνδυνο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα σε κάποια περιφερειακά αεροδρόμια. Η Flybe μετέφερε περίπου 8 εκατ. επιβάτες τον χρόνο σε 81 αεροδρόμια και ανήκε σε κοινοπραξία των Virgin Atlantic, Stobart Group και Cyrus Capital.

Τα νέα του σενάρια εξαρτώνται από το πως θα εξελιχθεί η επιδημία και από την εξάπλωση του ιού Covid-19. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επηρεαστεί από την επιδημια περισσότερο από άλλους κλάδους, αφού οι επιβάτες δεν αναζητούν πτήσεις, ενώ οι μετοχές έχουν υποστεί πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα