Πανηγύρια

06:11 16/7/2020 - Πηγή: In.gr

Αυτή η κυβέρνηση είναι ακατανόητη. Δεν φτάνει που με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο απαγόρευσε τις διαδηλώσεις.

Τώρα απαγορεύει και τα πανηγύρια!

Νομίζω ότι μιλάμε πλέον για μια καθαρά φασιστική εκτροπή (ή «φασίζουσα, που λέει κι ο Τζανακόπουλος…) η οποία μεθοδεύθηκε από την κυβέρνηση της Δεξιάς. Διότι τι άλλο θέλει ο έλληνας αγωνιστής στη ζωή; Διαδήλωση και πανηγύρι. Γιατί να του κόψεις και τα δύο;

Δεν

ξέρω αν τα έχουν μάθει αυτά στα Χάρβαρντ και στα Στάνφορντ αλλά το πανηγύρι είναι η διαδήλωση του χωριού. Οπως οι μεν σπάνε ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου, οι άλλοι τα σπάνε με Γωγώ Τσαμπά.

Η δημοκρατία λοιπόν κλονίζεται. Και κλονίζεται σοβαρά. Ελπίζω απλώς να μην πέσει κάποια στιγμή (η δημοκρατία εννοώ…) στο κεφάλι κανενός Ραγκούση να μας πάρουν και τα αίματα.

Οι αντιδράσεις στον χουντικής έμπνευσης εκφασισμό που επιβάλλει η Δεξιά είναι αυτονόητες και αναμενόμενες.

Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας ετοιμάζεται να βγει στο αντάρτικο, υποθέτω κάπου στον Παρνασσό. «Ηρωες άπαρτα βουνά…».

Αλλά τουλάχιστον είχε την ευγενή καλοσύνη να απειλήσει τους υπαιτίους από το Facebook. «Της Αλμωπίας; Ακύρωσες το πανηγύρι της Αλμωπίας; Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Να το θυμάσαι, Κούλη…» (15/7).

Ομολογώ πως αγνοούσα το πανηγύρι της Αλμωπίας. Ούτε ήξερα ότι είναι κάτι εμβληματικό σαν (ας πούμε) το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο ή της Βενετίας. Ως εκ τούτου δυσκολεύθηκα στην αρχή να αντιληφθώ το μέγεθος της καταστολής και της ιεροσυλίας.

Οπως αγνοούσα και τον «Κούλη» τον οποίο οι σύντροφοι προειδοποιούν. Ποιος είναι; Υποθέτω ότι είναι κάποιος παιδικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ Θήβας.

Μεταξύ μας μάλλον αγνοούσα και την Αλμωπία.

Επί της ουσίας όμως απορώ με εκείνους στην κυβέρνηση που τόλμησαν να βάλουν χέρι στην Αλμωπία και στο πανηγύρι της. Αντιλαμβάνομαι τώρα ότι είναι κορυφαίο δημοκρατικό ολίσθημα και θα το πληρώσουν ακριβά.

Πώς; Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις πληροφορούμαι πως οι δυνάμεις της Αριστεράς «θα καταργήσουν τον νόμο στην πράξη». Καμία αντίρρηση, είναι κι αυτό μια μέθοδος κατά του εκφασισμού – παρόλο που κανείς φασισμός δεν καταργήθηκε ποτέ κόβοντας βόλτες και σπάζοντας βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλά με τα πανηγύρια τι θα κάνουν; Θα αφήσουν στην άκρη τις ντουντούκες, θα σβήσουν τις μολότοφ και θα πιάσουν τα κλαρίνα;  Θα απειλήσουν ότι δεν θα χορέψουν ξανά τα «καγκέλια»; Μακάρι αλλά δεν το βλέπω.

Ενα πράγμα όμως είναι βέβαιο.

Ο φασισμός δεν θα περάσει. Θα τον σταματήσουν σίγουρα στα διόδια της Θήβας πριν στρίψει για Αλμωπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα