Παγκράτι όπως Αγία Παρασκευή : Πάρτι στην πλατεία Βαρνάβα

22:44 6/5/2020 - Πηγή: In.gr

Δεν είναι μόνο η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή στην οποία παρατηρείται το φαινόμενο των take away ποτών και των υπαίθριων πάρτι που εν μέσω του κοροναϊού ενδεχομένως να στοιχίσουν στην δημόσια υγεία.

Δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί απόψε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, πίνοντας το ποτό τους που έχουν προμηθευτεί από καταστήματα της περιοχής.

Αψηφούν τις απαγορεύσεις

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε νύχτα, καθώς τα εν λόγω

μαγαζιά προσφέρουν take away τα προϊόντα τους στους θαμώνες της πλατείας.

«Εμείς πουλάμε take away, έχουμε μαζέψει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες μας και δεν γίνεται να κάνουμε τον χωροφυλακα σε εκείνους που κάθονται στην πλατεία, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό» αναφέρει υπάλληλος καταστήματος στην περιοχή.

Φαίνεται πως δεν είναι μόνο επιχειρηματίες στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, τον Βόλο ή τη Λάρισα που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και επιμένουν παρά τις απαγορεύσεις.

Χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι απαγορεύονται τα υπαίθρια πάρτι και take away μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση του καφέ, ενώ υπενθύμισε τα βαριά πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες.

Λήψη μέτρων στην Αγία Παρασκευή

Σήμερα, ελήφθησαν πιο δραστικά μέτρα μετά τα παρατράγουδα στην Αγία Παρασκευή. Η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει κλειστή από τις 21:00 έως τις 06:00.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου τις βραδινές ώρες και έκανε λόγο για ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στο εξής στην περιοχή.

«Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και χθες επιδόθηκαν σε ακρότητες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και θα παραμένει κλειστή από τις εννέα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί μέχρι νεωτέρας» είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Στην πλατεία Αγίου Ιωάννου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που καλούν περίπου 150 πολίτες να την εγκαταλείψουν, ωστόσο εκείνοι παραμένουν στο σημείο.

Πάρτι και στον Λυκαβηττό

Την ίδια ώρα, δεκάδες Αθηναίοι προτίμησαν να ανέβουν στον Λυκαβηττό. Ο χώρος του πάρκινγκ πλημμύρισε από αυτοκίνητα.

Οι επισκέπτες ανέβηκαν «εξοπλισμένοι» με ποτά και φαγητά, προκειμένου να χαζέψουν το φεγγάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα