Οταν εκνευρίζουν το ΚΚΕ

20:39 4/10/2019 - Πηγή: In.gr

Για δεύτερη φορά το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, πέτυχε να ματαιώσει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

Την Τετάρτη το πρωί, εκατό μέλη του συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στον αριθμό 77 της οδού Σκουφά, πλησίον της Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αστυνομία είχε λάβει κάποια μέτρα, ωστόσο η διαχείριση της έντασης αποδείχθηκε ανεπαρκής. Και τούτο διότι

οι επιτελείς των δυνάμεων απέφυγαν με γενικολογίες να συνεννοηθούν με την ιδιοκτήτρια του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου και τα παραδοσιακά στελέχη του «Μετώπου»…

Τα τρία λάθη

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», όση δε ώρα οι διαμαρτυρόμενοι περίμεναν απ’ έξω, «πετάγονταν» κάτι δικαιολογίες από τους γνωστούς «ανευθυνο-υπεύθυνους» του τύπου: «Δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να περάσετε αφού η τράπεζα δεν έχει ενημερώσει τη συμβολαιογράφο για την αναστολή του πλειστηριασμού» ή «Περιμένετε λίγο και θα δούμε…».

Κάποια στιγμή ένας εκ των αστυνομικών έκανε το στιγμιαίο λάθος να ανοίξει ελαφρά την είσοδο της πολυκατοικίας. Σε κλάσματα δευτερολέπτων το ΠΑΜΕ μπήκε μέσα…

Το δεύτερο λάθος ήταν ότι δόθηκε εντολή για ρίψη χημικών (δύο τον αριθμό) στο πλατύσκαλο και στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι… εκπαιδευμένοι σε ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής» έφεραν τα πάνω κάτω.

Εγκλώβισαν αρχικώς τη διμοιρία στις σκάλες εισόδου και γύρω από το ασανσέρ, ανέβηκαν στο συμβολαιογραφείο, πήραν αυτό που ήθελαν και κατεβαίνοντας έβγαλαν έξω τους αστυνομικούς, οι οποίοι φυσικά δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό. Φεύγοντας, πέταξαν στο απέναντι πεζοδρόμιο μία ασπίδα, ένα κράνος και ένα πηλήκιο που είχαν λάβει ως «ενέχυρα»…

Υπήρξε και ένα τρίτο λάθος. Την Τρίτη, μία μέρα νωρίτερα, που διαδήλωσαν 2.000 συνταξιούχοι στο υπ. Εργασίας και εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, σημειώθηκε ένα… παρατράγουδο.

Μετά το τέλος της συνάντησης και ενώ ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δ. Κουμπούρης άρχισε να ενημερώνει με την ντουντούκα του μπροστά στις κάμερες τον κόσμο μπροστά από το υπουργείο, ξεκίνησαν να χτυπούν δυνατά οι συναγερμοί από παρκαρισμένες μοτοσικλέτες τις οποίες κάποιοι κλώτσησαν επίτηδες για να τον «καπελώσουν» και να μην ακούγεται. Φυσικά η ενέργεια αυτή των όποιων επιτηδείων… «απαντήθηκε» την επομένη στη Σκουφά. Ο Καραμανλής συνήθιζε να λέει ότι «δεν μπορείς να παίζεις με το ΚΚΕ» και αργότερα το κατάλαβε κι ο Ανδρέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα