Οργή ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα : Καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για copy paste πασοκικών συνθημάτων

18:59 23/2/2020 - Πηγή: In.gr

Καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχει ξεσπάσει με αφορμή την εκδήλωση του Σαββάτου στο Tae Kwon Do με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί οργή καθώς τα στελέχη της Φώφης Γεννηματά καταγγέλλουν τον Αλέξη Τσίπρα για κλοπή των πασοκικών συνθημάτων.

Αντιγράφει Φώφη και ΚΙΝΑΛ

Το σκηνικό δεν είναι μόνο σουρεαλιστικό αλλά αποτελεί τρόπον τινά και μια ιστορική αντιστροφή των ρόλων καθώς κατά τις δεκαετίες του 70 και του 80 ήταν η Αριστερά που κατηγορούσε τον Αντρέα Παπανδρέου για κλοπή των συνθημάτων της και λεηλασία της εκλογικής της βάσης.

«Η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ένα copy-paste όλων των ομιλιών που έχει κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και των κεντρικών συνθημάτων, η Φώφη Γεννηματά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ», συμπλήρωσε πως «από το “αντεπίθεση τώρα”, μέχρι το πάρε στα χέρια σου το μέλλον είναι κεντρικά συνθήματα του Κινήματος  Αλλαγής το τελευταίο χρονικό διάστημα» και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση τους.

Παριστάνει τον Αντρέα

Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε ασχολίαστη και την πρόσκληση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο για τη Novartis.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χρηστίδης υπονόησε πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να παραστήσει τον Αντρέα Παπανδρέου.

«Το ζιβάγκο δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα οπότε είναι κάτι το οποίο εμείς το φοράμε γιατί μας αρέσει να το φοράμε και επειδή κουβαλάμε και ένα DNA πολύ συγκεκριμένο, των πραγματικών συγκρούσεων. Ο κ. Τσίπρας θυμίζει σα να παρακαλά να τον πάει κάποιος στο ειδικό δικαστήριο για να μπορέσει να εμφανιστεί ως μετενσάρκωση κάποιου».

«Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αυτά τα οποία έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ δεν τα έχει πει κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. Έχει οριοθετηθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τον Γ. Παπανδρέου ότι πρέπει να καταλήξει στο ειδικό δικαστήριο. Έσπειρε δηλητήριο και διχασμό» επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Συμπλήρωσε δε, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ πως το κόμμα του και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αξιακές και πολιτικές διαφορές.

Σοσιαλιστική ταυτότητα

Υπό την έννοια αυτή δεν περνούν απαρατήρητα και τα όσα λέει στη συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο» η Φώφη Γεννηματά, ενθυμούμενη να μιλήσει για τη «σοσιαλιστική ταυτότητα» του ΚΙΝΑΛ, ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματός της.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί την σοσιαλδημοκρατία ως αποκριάτικη στολή.

Όταν αποδοκίμαζαν Βενιζέλο οι παπανδρεϊκοί

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το «Αλέξη γερά να πέσει η Δεξιά».

Ουσιαστικά το σύνθημα αυτό αποτελεί παραλλαγή του συνθήματος που φώναζαν οι οπαδοί του Γιώργου Παπανδρέου το Σεπτέμβρη του 2014, «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά», θέλοντας έτσι να αποδοκιμάσουν τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα