Ολυμπιακός: Η δύσκολη αποστολή στο Europa League

00:08 12/12/2019 - Πηγή: In.gr

Με τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα την Τετάρτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την ευρωπαϊκή συνέχεια του. Η τρίτη θέση στον Β’ όμιλο του Champions League προσφέρει τη συμμετοχή στους «32» του Europa League

και αυτή η προοπτική δεν είναι αμελητέα.

Ωστόσο, το έργο του Ολυμπιακού στη διοργάνωση προμηνύεται δύσκολο. Με τη συγκομιδή των 4 βαθμών στον όμιλο του, θα συμπεριληφθεί στους αδύναμους και αναμένεται να κληρωθεί με ισχυρό αντίπαλο στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Γιατί ο Ολυμπιακός θα δεν θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των δυνατών; Επειδή αυτό προβλέπει το σχεδιάγραμμα της UEFA. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας απαρτίζουν οι 12 πρώτοι από τους ομίλους του Europa League, μαζί με τους 4 τρίτους του Champions League που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία στους ομίλους.

Αντίστοιχα, το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας συμπληρώνεται από τους 12 δεύτερους των ομίλων του Europa League και τους 4 τρίτους από τους ομίλους του Champions League με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Σαφώς, ο Ολυμπιακός δεν θεωρείται χαμένος προτού δώσει τις μάχες του. Όμως, είναι προφανές ότι θα έχει αποστολή με υψηλό βαθμό δυσκολίας, σε μία χρονική περίοδο που λογικά θα μαίνεται και η διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή με τον ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα