Ολυμπιακός : Το «κόκκινο ηφαίστειο» και η αποθέωση

08:01 16/2/2020 - Πηγή: In.gr

Είναι αλήθεια πως μετά από κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος επιβεβαιώνεται με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Το παραδέχθηκε όπως θα διαβάσετε παρακάτω και ο προπονητής του Πανιωνίου.

Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, προσφέρει θέαμα με την απόδοσή του

και δείχνει να πατάει το «γκάζι» στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Στην τελική ευθεία δηλαδή του πρωταθλήματος, καθώς έρχονται τα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο.

Δεν χρειάζονταν βέβαια να φτάσουμε στην 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας για να διαπιστώσει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αυτό φαίνεται εδώ και καιρό και αν δεν υπήρχαν διαιτητικές αποφάσεις στο πλαίσιο της… εξυγίανσης, τότε η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Αν οι «εξυγιαντές» δεν είχαν κάνει αυτά που βλέπει και γελάει όλη η Ελλάδα, τότε ο Ολυμπιακός θα ήταν μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου ενόψει των πλέι οφ, καθώς η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Ας επιστρέψουμε όμως στα αγωνιστικά, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ είχε προηγηθεί το παιχνίδι του δικέφαλου του Βορρά στην Λάρισα.

Ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι είδαν ότι κρίθηκε από την απόφαση του Σέρβου διαιτητή να μην δώσει πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, σε δύο (!) χέρια παικτών των φιλοξενούμενων στην ίδια φάση.

Είναι κι αυτή μια από τις αποφάσεις που έχουν παίξει ρόλο ώστε να μην είναι η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού πολύ μεγαλύτερη από δύο βαθμούς.

Πάμε όμως και στο ματς των ερυθρόλευκων με τον Πανιώνιο και πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις του προπονητή των «κυανέρυθρων», Νίκι Παπαβασιλείου, ο οποίος είπε «ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα».

Το είπε πριν από λίγες μέρες ένας ακόμα προπονητής, ο τεχνικός της Λαμίας, Άκης Μάντζιος, χαρακτηρίζοντας τους ερυθρόλευκους «καλύτερη ομάδα στην χώρα».

Το λένε λοιπόν οι προπονητές των αντιπάλων του Ολυμπιακού μετά τα παιχνίδια των ομάδων τους με τους ερυθρόλευκους.

Κάτι ξέρουν παραπάνω για να το παραδέχονται στις συνεντεύξεις Τύπου. Το σημαντικό για τους πειραιώτες μετά το χθεσινό παιχνίδι είναι ότι «ξεκλείδωσαν» το ματς νωρίς και οι συστάσεις που έκανε ο Μαρτίνς στους παίκτες του έπιασαν τόπο.

Ο Πορτογάλος ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα, οι παίκτες του έκαναν αυτό που ήθελε ο προπονητής του και όλα κύλησαν με τον ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό.

Είναι μεγάλη υπόθεση η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών κι αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι πειραιώτες, είναι το μεγάλο ματς με την Άρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και σ’ αυτό το μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού πρέπει να έχει στραμμένη την προσοχή του. Οι ερυθρόλευκοι δεν παίζουν τώρα με τον ΠΑΟΚ.

Τώρα παίζουν με την Άρσεναλ κι αυτό είναι το μοναδικό παιχνίδι που πρέπει να έχουν στην σκέψη τους ο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Και είναι φυσικά ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες του για τον πολύ μεγάλο αγώνα της Πέμπτης.

Μετά το ματς με την Άρσεναλ θα γίνει η κουβέντα για τον αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το σημαντικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι ο Φορτούνης ανεβάζει ρυθμό. Ο Χασάν συνεχίζει να σκοράρει ενώ ο Ελ Αραμπί βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Βαλμπουενά δεν σταματά να μοιράζει… έτοιμα γκολ και οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν θέαμα.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι Γκιγιέρμε, Ομάρ και Τσιμίκας δεν έπαιξαν λόγω καρτών και πήραν «ανάσες» ενόψει των δύο πολύ σημαντικών αγώνων που ακολουθούν. Είναι κι αυτή μια σημαντική παράμετρος που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη.

Τώρα λοιπόν για τον Ολυμπιακό υπάρχει μόνο η Άρσεναλ. Μόνο το Γιουρόπα Λιγκ. Τα υπόλοιπα μετά το ματς με τους Λονδρέζους.

Keywords
Τυχαία Θέματα