Οι απίστευτες στιγμές του ΝΑΤΟ : Οι παρεξηγήσεις, τα πηγαδάκια και τα κουτσομπολιά που έγιναν viral

14:22 5/12/2019 - Πηγή: In.gr

Viral πηγαδάκια, ενοχλήσεις, παρεξηγήσεις και μπόλικο παρασκήνιο είχε η Σύνοδος για την 70ή επέτειο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ειδικότερα, οι «ισχυροί » από τους ηγέτες των 29 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ κατά τη διήμερη παραμονή τους στο Λονδίνο κατάφεραν να γίνουν το επίκεντρο της συζήτησης κυρίως  γι’ αυτά που είπαν πίσω από τις κάμερες παρά μπροστά.

Το πηγαδάκι που άφησε ιστορία και…. θιγμένους

Πρώτο και καλύτερο ήταν το viral πηγαδάκι του Καναδού προέδρου Τζάστιν Τριντό, του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ

Ρούτε.

Οι 4 ηγέτες αποφάσισαν να «θάψουν» τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επειδή έδωσε συνέντευξη Τύπου περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, μιλώντας ακατάπαυστα επί 40 λεπτά.

Ο Τραμπ μάλιστα έμαθε για το πηγαδάκι που του έστησαν και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «διπρόσωπο» τον Καναδό ομόλογό του.

Ο Καναδός πάντως παραδέχτηκε ότι οι ηγέτες όντως εννοούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά προσπάθησε να χαμηλώσει του τόνους, λέγοντας πως το αποτέλεσμα από τη διμερή συνάντηση ήτα θετικό.

.@JustinTrudeau, @EmmanuelMacron, @BorisJohnson and other VIPs shared a few words at a Buckingham Palace reception Tuesday. No one mentions @realDonaldTrump by name, but they seem to be discussing his lengthy impromptu press conferences from earlier in the day. (Video: Host Pool) pic.twitter.com/dVgj48rpOP

Power & Politics (@PnPCBC) December 3, 2019

«Χθες τη νύχτα, έκανα μια αναφορά στο γεγονός ότι υπήρξε μια μη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντησή μου με τον πρόεδρο Τραμπ, με χαρά συμμετείχα σε αυτή, όμως ήταν σίγουρα αξιοσημείωτη», ανέφερε ο Τριντό.

«Νομίζω ότι κάθε ηγέτης έχει ομάδες των οποίων πού και πού τα σαγόνια πέφτουν μπροστά σε μη προγραμματισμένες ανακοινώσεις, όπως το ίδιο το βίντεο για παράδειγμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Απαρατήρητη δεν πέρασε και η συζήτηση μεταξύ Τραμπ και Μακρόν μπροστά στις κάμερες. Εκεί μάλιστα οι δύο ηγέτες έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να μην «συναντηθούν» τα βλέμματά τους με το κλίμα να είναι κάπως αμήχανο.

Οταν ο Μακρόν δεν ήθελε να δει μπροστά του τον Τραμπ

Η ένταση μάλιστα κορυφώθηκε όταν έγινε αναφορά στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που κρατούνται σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η πλειονότητα εξ αυτών πρέρχεται από την Ευρώπη, κυρίως δε από Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, για να σαρκάσει τον Μακρόν με το ρητορικό του ερώτημα: «Θα ήθελες μερικούς ωραίους μαχητές του ISIS; Μπορώ να σου τους στείλω».

Αλλά ήταν υπέρ-τρυφερός με την Μελάνια

Ο Γάλλος πρόεδρος ενοχλήθηκε αρκετά, υποστηρίζοντας ότι κύριο μέλημα είναι να αποτραπεί η αναζωπύρωση του ISIS, κίνδυνος που μεγεθύνθηκε από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Ωστόσο παρά τους διαξιφισμούς με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν σωστός τζέντλεμαν μπροστά στη Μελάνια.

Όπως ήταν αναμενόμενο για ακόμη μία φορά  σχολιάστηκε η θερμή χειραψία του Γάλλου προέδρου και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

Ένα συμβάν που έκανε τον γύρω κυρίως του ελληνικού Τύπου ήταν η στιγμή που ο Ερντογάν ρώτησε τον Μητσοτάκη για τον ανιψιό του, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο άγνωστος Ζαεφ και ο Μπακογιάννης από το…πουθενά

«Τι κάνει ο ανιψιός σου ο Κώστας Μπακογιάννης που έμαθα ότι έγινε Δήμαρχος Αθηναίων;», ρώτησε ο Ερτνογάν εξηγώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τον γνωρίζει επειδή ήταν συμφοιτητής του γιου μου»

Αμήχανα επίσης πρέπει να αισθάνθηκε και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όταν αντιλήφθηκε πως ο Τραμπ δεν τον γνωρίζει.

Συγκεκριμένα, όταν ο Ζάεφ πλησίασε τον Αμερικανό πρόεδρο και τον χαιρέτησε, ο Τραμπ γύρισε σε έναν συνεργάτη του και ρώτησε «ποιος είναι αυτός;», με τον συνεργάτη να του απαντάει πως είναι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακόμη ένα ευτράπελο έγινε κατά τη διάρκεια του δείπνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, μπροστά στα μάτια του Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του Μελάνια.

Σε βίντεο φαίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ να υποδέχεται τον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του Μελάνια, στη διάρκεια της δεξίωσης στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εν εξάλλω

Στο πλάι της βασίλισσας, βρίσκονται ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα. Όλοι μαζί έχουν μία ευχάριστη συνομιλία με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Η πριγκίπισσα Άννα στέκεται πιο πέρα, δίπλα σε μία πόρτα.

Η βασίλισσα δείχνει να ενοχλείται από το γεγονός πως η 69χρονη κόρη της δεν στέκεται δίπλα της για να χαιρετίσει και αυτή με τη σειρά της τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τότε, στρέφεται προς την πλευρά της και της κάνει νόημα να πάρει τη θέση της, με την πριγκίπισσα Άννα να ανοίγει απλά τα χέρια της και να ανασηκώνει τους ώμους της.

Όλο αυτό γίνεται αντιληπτό από τους υπόλοιπους, οι οποίοι παρακολουθούν έκπληκτοι τη σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα