«Ο βιαστής είσαι εσύ» : Από τη Χιλή μέχρι τη ΓΑΔΑ οι γυναίκες στέλνουν μήνυμα

17:16 16/12/2019 - Πηγή: In.gr

Στο Μοναστηράκι και στη ΓΑΔΑ έδωσαν χτες ραντεβού δεκάδες ακτιβίστριες και ακτιβιστές για να στείλουν μήνυμα φωνάζοντας μαζί «Παρούσα».

Τραγουδώντας την ελληνική έκδοση του τραγουδιού «El violador eres tu» που ξεκίνησε από το γυναικείο κίνημα Las Tesis στη Χιλή και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, διαδήλωσαν κατά της γυναικοκτονίας.

«Όταν βγήκαν τα μαντίλια, κλαίγαμε»

«Η πιο δυνατή στιγμή, το προσκλητήριο νεκρών με τα ονόματα των γυναικών και των θηλυκοτήτων που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου

τους από συντρόφους, κράτος, φασίστες. Δύο κορίτσια έλεγαν τα ονόματα και όλες μαζί φωνάζαμε Παρούσα» αναφέρει η φεμινιστική ομάδα «Καμιά Ανοχή» στην ανάρτησή της.

«Όταν βγήκαν τα μαύρα μαντήλια από τα μάτια, οι μισές κλαίγαμε….».

Οι ίδιο έδωσαν το επόμενο ραντεβού την Κυριακή, στις 11 στο Σύνταγμα, για τη δεύτερη περφορμανς. «Το χρωστάμε σε αυτές που δεν θα είναι εκεί. Στις δολοφονημένες».

LasTesis

Χθες στο Μοναστηράκι και μπροστά στη ΓΑΔΑ, πραγματοποιήθηκε η πρώτη περφορμανς του τραγουδιού των LasTesis Ένας βιαστής στο δρόμο σου, που οργανώθηκε από το AMOQA.Η πιο δυνατή στιγμή, το προσκλητήριο νεκρών με τα ονόματα των γυναικών και των θηλυκοτήτων που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους από συντρόφους, κράτος, φασίστες. Δύο κορίτσια έλεγαν τα ονόματα και όλες μαζί φωνάζαμε Παρούσα. Όταν βγηκαν τα μαύρα μαντήλια από τα μάτια, οι μισές κλαίγαμε….Κι ύστερα γυρίσαμε σπίτι και μάθαμε πως άλλη μια αδερφή μας στην Τουρκία δολοφονήθηκε από τον άντρα της, την σκότωσε στο ξύλο, γιατί δεν ήταν αρκετά όμορφη, δεν "φρόντιζε" αρκετά την εαυτή της. Και πως μια αδερφή μας ακόμη από την Καλαμάτα, 39 χρονών, παλεύει να μείνει ζωντανή, γιατί ο άντρας της προσπάθησε να την κάψει επειδή νόμιζε ότι τον απατά. Θα σου δώσω μια να σπάσεις, κόσμε γυάλινε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Κάτω η Πατριαρχία!Ραντεβού την επόμενη Κυριακή, στις 11 στο Σύνταγμα, για τη δεύτερη περφορμανς. Το χρωστάμε σε αυτές που δεν θα είναι εκεί. Στις δολοφονημένες.Καμία Ανοχή!

Δημοσιεύτηκε από Καμιά Ανοχή στις Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Την προηγούμενη βδομάδα το ίδιο τραγούδι είχε ταξιδέψει και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Γυναίκες με δεμένα τα μάτια τους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου Κρήτης και με τον ήχο από τα τύμπανά τους, τραγούδησαν σε ελληνικούς στίχους και χόρεψαν τον ύμνο ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Το τραγούδι «ο βιαστής είσαι εσύ» έχει ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

«Η πατριαρχία μας δικάζει,
μας δικάζει από τη γέννα,
οι γυναίκες τιμωρούνται,
είναι η βία που δεν βλέπεις
Ο βιαστής είσαι εσύ» ,

βροντοφώναξαν οι γυναίκες σε  απόλυτο συγχρονισμό.

Απ το Ηράκλειο ως τη Χιλή

Δημοσιεύτηκε από Maria Terzaki στις Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα