Ο Παύλος Πολάκης κυβερνά τη χώρα

15:16 9/4/2019 - Πηγή: In.gr

«Θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», είχε πει σε μία κομματική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε προειδοποιήσει τους δικαστές: «πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη», καθώς είχε διαπιστώσει ότι «υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών».

Παρά ταύτα, κάτι δεν πήγαινε καλά, κάπως δεν έβγαιναν τα σχέδιά του. Πέρασε καιρός και σε μία άλλη συνεδρίαση

της ΚΟ είχε επιπλήξει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Κάποιες δικαστικές υποθέσεις που τον ενδιέφεραν καθυστερούσαν, άλλες σε βάρος του «έτρεχαν» πιο γρήγορα. Δεν είχε σημασία που στις μεν δεν υπήρχαν στοιχεία, ενώ στις δε τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί περίπου δημοσίως…

Παρά ταύτα, ο Παύλος Πολάκης είχε και εξακολουθεί να έχει όχι απλώς την στήριξη, αλλά και την απόλυτη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα. Όπως είχε πει σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη στα τέλη του προηγούμενου έτους ο Πρωθυπουργός: «Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί. Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σ΄αυτό το δόγμα. Δεν υπάρχει ατιμωρησία σ’ αυτό τον τόπο. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας και δεν είπα ποτέ τίποτα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Ο Παύλος Πολάκης παίρνει όμως και δάνεια. Με όρους διαφορετικούς και λίγο προνομιακούς σε σχέση με όλους τους άλλους. Δεν έχει σημασία. Όταν αποκαλύπτεται η υπόθεση, βγαίνει στην ΕΡΤ για όση ώρα θέλει, παίρνει τον Στουρνάρα τηλέφωνο, τον απειλεί και ξανά προς την δόξα τραβά.

Τώρα, ο Παύλος Πολάκης νομίζει ότι κάτι κατάφερε. Μπορεί να μην προέκυψαν όλα αυτά τα τερατώδη που ονειρευόταν στην υπόθεση Novartis, όμως κουτσά στραβά ένας φάκελος επέστρεψε στην Βουλή. Όχι με στοιχεία, με κάποιες ενδείξεις, άγνωστο ποιες. Αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο ο Πολάκης δείχνει με το δάχτυλο σχεδόν καθημερινώς.

Οι παρεγγελίες του λοιπόν, έπειτα από τέτοια επιμονή, φαίνεται ότι ικανοποιούνται.

Και κατόπιν αυτού, εκδίδει και ετυμηγορία. Με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα (ορθογραφία, στίξη και σύνταξη δικά του – τα κεφαλαία προφανώς μεταφράζονται σε κραυγές):

«ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ,ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ….ΑΝΤΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ που τολμάς να μιλάς ακόμα αντί να κρυφτείς σε καμια τρύπα!!!

ΟΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ για να δει ο λαός πως ληστευατε τη χώρα την περίοδο που τον βάζατε στο γύψο των μνημονίων …..

Α και πουσαι πες στον Αδωνη που σου συμπαραστάθηκε πως:»Γροικα χτύπους στα Χανια γροικα κι επαέ κοντα”…..».

Είναι πλέον σαφές. Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πολυεργαλείο.

Είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Κατά βάση όμως γράφει στα κοινωνικά δίκτυα και απειλεί.

Ο Παύλος Πολάκης χαράσσει στρατηγική. Και ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ξέρει και από τραπεζικά και κάνει υποδείξεις στον Στουρνάρα.

Ο Παύλος Πολάκης έχει άποψη για την Δικαιοσύνη. Και κάνει υποδείξεις στους αρμοδίους υπουργούς και τους δικαστές. Ουδείς όμως τον αποδοκιμάζει γι’ αυτό.

Παρά ταύτα, ο Παύλος Πολάκης δεν είναι αυτό που νομίζουμε.

Είναι ένας σοσιαλδημοκράτης, ένας μετριοπαθής, αλλά κατά τα άλλα παλικαράς, που βγάζει και σέλφι στην σύναξη των «πράσινων» χειροκροτητών του Τσίπρα στο Γαλάτσι.

Ο Παύλος Πολάκης τελικά κυβερνά την χώρα. Όπως μπορεί. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι απλώς «προεδρεύει».

Ο συνδυασμός είναι μία επαρκής εξήγηση για την κατάσταση της…

Keywords
Τυχαία Θέματα