Ο οίκος Chanel εμπνέεται από την Αρχαία Αίγυπτο

14:02 12/12/2018 - Πηγή: In.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο οίκος Chanel παρουσίασε την έκθεση «Métiers d’Art» 2018-19 στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Φέτος, για πρώτη φορά, ο Karl Lagerfeld εμπνεύστηκε από την αρχαία Αίγυπτο, ονειροπολώντας περίτεχνα, εξωφρενικά αξεσουάρ που μιμούνται στιλ βγαλμένα από γκαλερί.

Ο Lagerfeld έκανε τις απαραίτητες διευκρινήσεις πριν παρουσιάσει τη συλλογή του στο Ναό του Dendur, το μεγάλο, επίσημο τεχνούργημα

της αρχαίας Αιγύπτου υπό τη ρωμαϊκή κυριαρχία, που ανατέθηκε μετά τον Αύγουστο Καίσαρα όπως απομάκρυνε την πραγματική Κλεοπάτρα και αποκαταστάθηκε από τη δεκαετία του 60 στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης τις ΗΠΑ. Όταν πρόκειται για τις εμφανίσεις του, ο Lagerfeld συνήθως ξεκλέβει και νότες από τις δικές του «παραδόσεις». Συμπληρώνοντας στοιχεία από μπότες από lederhosen μέχρι καουμπόηδες η πασαρέλα με τις 85 εμφανίσεις έκλεισε με θετικές κριτικές.

Σε μια εποχή που ο φόβος για αντίποινα σε σχέση με την πολιτισμική ιδιοκατοίκηση έχει συρρικνωθεί από την έμπνευση πολλών σχεδιαστών, ο Lagerfeld παραμένει ατρόμητος. Αν κάτι τον εμπνέει, θα επιμείνει σε αυτό, γιορτάζοντας εδώ τη χαριτωμένη δύναμη της αιγυπτιακής εικονογραφίας με μια γκάμα δημιουργιών .

«Υπάρχει μια διαχρονικότητα σε αυτό», είπε για τη γοητεία της αρχαίας αιγυπτιακής εποχής, σημειώνοντας ότι η ιδέα για τη συλλογή είχε τρυπώσει στο μυαλό και το ατελιέ του πριν ακόμα εξασφαλίσει την συγκεκριμένη τοποθεσία. «Πάντα με ενδιέφερε η παλιά Αίγυπτος, από τα 3.000 χρόνια πριν από τον Ιησού Χριστό. Και τότε είπα ότι θα ήταν υπέροχο να το δείξω στο Met, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι ήταν δυνατό. Και τότε έγινε δυνατό. ». Τι δεν μπορεί να κάνει ο κάιζερ της μόδας; (Εκτός από το να κλείσει την Ακρόπολη;).

Keywords
Τυχαία Θέματα