Ο Ντατόμε «μίλησε» τελευταίος, η Φενέρ λύγισε και τη Ρεάλ

22:02 28/12/2018 - Πηγή: In.gr

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, η Φενέρμπαχτσε νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης με 65-63 και έκλεισε την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας στην κορυφή της βαθμολογίας με 14-1 ρεκόρ. Λυτρωτής για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την βασίλισσα με έξι πόντους (57-63) ήταν ο Λουίτζι Ντατόμε, με τον Ιταλό να παίρνει τον διάδρομο και με καλάθι και φάουλ να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Η Ρεάλ, η οποία έπαιζε χωρίς τον Γιούλ στο τέταρτο δεκάλεπτο αφού αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, είχε δύο φάουλ να κάνει στην τελευταία επίθεση της Φενέρ,

δεν τα έκανε και το πλήρωσε.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Τζίτζι με 17 πόντους και την προσπάθεια που έδωσε τη νίκη, ενώ για την Ρεάλ οι 12 πόντοι του Ρούντι Φερνάντεθ και οι 11 του Άντονι Ράντολφ δεν ήταν αρκετοί για να γυρίσει το ματς.

Η Φενέρ στηρίχτηκε στον Βέσελι στις πρώτες επιθέσεις της και για αυτό προηγήθηκε με 8-2, οι Μαδριλένοι αντέδρασαν και με τρίποντο του Κάρολ πλησίασαν στον πόντο. Παρά το 11-10 του Αμερικανού γκαρντ των φιλοξενούμενων, ο Ντατόμε βοήθησε με ασίστ (δίποντο του Βέσελι) και σουτ από τα 5 μέτρα να γράψει το 15-10. Ο Ιταλός ήταν εκπληκτικός και από δικό του νέο δίποντο έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους με το 22-12 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η Ρεάλ μετά το σοκ του δεκαλέπτου, είδε τον Ρούντι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Με δύο τρίποντά του Ισπανού φόργουορντ έφτασε το ματς στο 24-20, ο Κάλινιτς απάντησε, όμως το σουτ από τα 6,75μ του Καμπάτσο έκανε το 27-23 με το ματς να έχει γίνει και πάλι ντέρμπι. Οι Μαδριλένοι πλησίασαν αργότερα στους δύο ποντους με βολές του Ταβάρες και έκλεισαν το ημίχρονο με δίποντο του Τόμπκινς με το σκορ στο 32-32 και τις ομάδες να ξεκινούν από το μηδέν.

Ο Ντατόμε πέρασε ζεστός στο ματς και μαζί με τον Μέλι πραγματοποίησαν το 36-32, όμως ο Αγιόν με δύο σερί δίποντα ισοφάρισε εκ νέου. Οι άμυνες πάλι είχαν τον πρώτο λόγο, το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, ο Μαχμούτογλου έδωσε πνοή στην Φενέρ με ένα του τρίποντο, με τον Ντατόμε να παραμένει καίριος στα «χτυπήματά» του και να γράφει μετέπειτα το 41-36. Το θεαματικό κάρφωμα του Ράντολφ έκανε το 41-38, με τους Μαδριλένους να περνάνε για πρώτη φορά στο σκορ έπειτα από δίποντο του Γιούλ (41-42). Στη συνέχεια επικράτησε εκνευρισμός από τους φιλοξενούμενους για την διαιτησία των Πατέρνικο και Χριστοδούλου, ο Γιούλ αποβλήθηκε μετά τη δεύτερη τεχνική που δέχτηκε στο ματς και η Φενέρμπαχτσε ξέφυγε με 48-42.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο πάντως με το σκορ στο 48-44, με τον Ράντολφ να πετυχαίνει το τρίποντο για το -1 των πρωταθλητών Ευρώπης (48-47). Ο Ντίξον ανέλαβε πρωτοβουλίες στην επίθεση των Τούρκων, αλλά στο τρίποντό του είχε αντίδοτο η Ρεάλ και μέσω του Κάρολ παρέμεινε κοντά στο σκορ (55-54). Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι μπροστά με τον Ταβάρες, ο οποίος είχε θωρακίσει και αμυντικά την ομάδα του στην ρακέτα, με τον Ρούντι να γράφει το 57-61 με τρίποντο και 5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη. Η άμυνα της Ρεάλ είχε αποσυντονίσει την Φενέρ, ο Καμπάτσο έκανε… κουτό τον Βέσελι και σκόραρε για το 57-63. Το τρίποντο του Γκούντουριτς μείωσε σε 60-63, η Φενέρ έχασε δις τρίποντα με τους Ντίξον και Μέλι, ο Βέσελι όμως με φόλοου κάρφωμα έστειλε το ματς στο 62-63 με 34 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Τόμπκινς έχασε την επίθεση και η Φενέρ είχε 14 δευτερόλεπτα για να πάρει το παιχνίδι, η Ρεάλ είχε να δώσει δύο φάουλ, δεν τα χρησιμοποίησε και το πλήρωσε με γκολ φάουλ του Ντατόμε για το 65-63. Με 6’’ να απομένουν, ο Καμπάτσο πήγε να κερδίσει μόνος του την Φενέρ, δεν τα κατάφερε και Φενέρ έκλεισε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας στο 14-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα