Ο killer Κουλούρης και ο Μέγερι καθήλωσαν τον ΟΦΗ σε θέση πτώσης

19:30 31/1/2019 - Πηγή: In.gr

Δύο αγγίγματα στην μπάλα έγραψαν εν πολλοίς την ιστορία στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Ατρόμητος (1-1) για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Super League. Ο killer Ευθύμης Κουλούρης με το 14ο φετινό του γκολ (τοπ σκόρερ του πρωταθλήματος) στρίμωξε στους Κρητικούς στην αρχή και ο τερματοφύλακας

Μπάλας Μέγερι απλώνοντας το αριστερό του πόδι στις καθυστερήσεις απέτρεψε την ανατροπή του σκορ, όταν βρέθηκε απέναντί του ο Μανώλης Παπασταριανός…

Κατόπιν αυτών ο ΟΦΗ -όσον κι αν ισχύει το μη χείρον βέλτιστον- παρέμεινε καθηλωμένος κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη ο Ατρόμητος είναι στην 4η θέση απέχοντας έξι βαθμούς από την τρίτη ΑΕΚ και τρεις από τον 5ο Παναθηναϊκό. Συμπλήρωσε πάντως πέντε αγώνες στη Super League χωρίς νίκη (0-2-3), μετά το 4-2 κόντρα στον Άρη στις 9 Δεκεμβρίου.
Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ενδιαφέρον στο Γεντί Κουλέ, με τον Ατρόμητο να ξεκινά πιο δυναμικά και τον ΟΦΗ να ισορροπεί στη συνέχεια. Πολύ κακό από άποψης θεάματος το δεύτερο μισό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως αρκούνται στην ισοπαλία, αφού το ενδεχόμενο ήττας θα ήταν καταστροφικό. Οι Περιστεριώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε στο 24ο λεπτό με τον Κουλούρη να βγαίνει από δεξιά, να δίνει στον Ουάρντα που είχε κινηθεί εντός περιοχής με τον Αιγύπτιο να επιχειρεί το σουτ, χωρίς να βρίσκει στόχο. Λιγότερο από δέκα λεπτά αργότερα όμως, ο συνήθης ύποπτος Ευθύμης Κουλούρης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με προβολή (ουσιαστικά) προ κενής εστίας. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Χατζηισαΐας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο πρώτος σκόρερ της Superleague με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Προβάδισμα που όμως παρέμεινε μόλις λίγα λεπτά, καθώς ο ΟΦΗ στο 37′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Νέιρα, σε μια φάση που ξεκίνησε από εξαιρετική μεταβίβαση του Ναμπί στον Κοροβέση και σέντρα του τελευταίου από δεξιά, με τον Νέιρα να κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι και να «νικάει» τον Μέγερι για το 1-1 των γηπεδούχων. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες για το ημίχρονο με τους Μελανόλευκους να βγαίνουν πιο επιθετικά στο δεύτερο μισό.

Οι παίκτες του Κάναντι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν με τον ΟΦΗ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την ευκαιρία στην εκπνοή να «κλέψει» το ματς, όταν στην πιο μεγάλη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου ο Βουό έβγαλε ωραία μπαλιά στο κέντρο της περιοχής του Μέγερι παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα, αλλά ο Παπαστεριανός δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Ούγγρος κίπερ ήταν παρών, με το 1-1 να διατηρείται ως το τέλος.

Γκολ: 37′ Νέιρα / 33′ Κουλούρης

Κίτρινες: 43′ Ποτουρίδης, 51′ Νάστος, 62′ Νέιρα / 42′ Μάντσον

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Γιαννούλης, Μεγιάδο, Νάστος (78′ Παπαστεριανός), Ναμπί, Νέιρα, Κοροβέσης (66′ Ντίνας), Γιακουμάκης (75′ Βουό)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Μπουσουλάτζιτς, Χατζηισαΐας, Μάντσον (79′ Ούμπιδες), Κιβρακίδης (44′ Νάτσος), Κουλούρης, Μπρούνο (65′ Ενσικουλού), Καρασαλίδης, Ουάρντα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουλούρης, Μέγερι, ΟΦΗ,koulouris, megeri, ofi