Ο Αγγ. Συρίγος αναλύει τον χάρτη των διεθνών σχέσεων στο One Talk

11:07 4/6/2019 - Πηγή: In.gr

Τον χάρτη των διεθνών σχέσεων και τη θέση που καταλαμβάνει σε αυτόν η Ελλάδα, ανέλυσε μιλώντας στην εκπομπή One Talk, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πάντειου Πανεπιστημίου και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Άγγελος Συρίγος. Συζητώντας με τους Δ. Μανιάτη και Π. Σωτήρη, ο κ. Συρίγος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτίμησε πως ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι αυξημένος μετά το πέρας των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, αλλά και το τέλος της τουριστικής σεζόν, καθώς

η Άγκυρα δεν θα ρίσκαρε να πυροδοτήσει ένταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για πολιτικοοικονομικούς λόγους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Συρίγος υπογράμμισε ακόμα ότι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αλλάξουν της ισορροπίες υπέρ της Ελλάδας. «Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ήταν ιδεολογική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Συρίγος, μιλώντας για την συμφωνία των Πρεσπών που οδήγησε στην ένταξη των Σκοπίων, στο ΝΑΤΟ, καθώς όπως δήλωσε «πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατούσε αντινατοϊκή στάση». Ο κ. Συρίγος, αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε ετεροβαρείς, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος υποχωρεί συνέχεια απέναντι στις απαιτήσεις του Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ δήλωσε επίσης πως το μεγάλ διακύβευμα στον παγκόσμιο χάρτη, βρίσκεται στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, που δοκιμάζονται με την στάση που κρατά ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας «έχει βυθιστεί στην αλαζονική αίσθηση ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Τέλος ο κ. Συρίγος, μιλώντας για την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές με την ΝΔ, δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ΝΔ, θα πρέπει να είναι η ευθυγράμμιση της Ελλάδας, με τα υπόλοιπα κράτη σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που όπως σημείωσε, πιστεύει πως αν και θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δεν είναι αδύνατο εφόσον ακολουθηθούν οι κατάλληλες πολιτικές.

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα