Ο ανερχόμενος σχεδιαστής που κέρδισε το Karl Lagerfeld Prize

14:02 16/10/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας, Hed Mayner είναι ο πρώτος που τιμάται με το βραβείο Karl Lagerfeld Prize, για τα νέα ταλέντα που αναδεικνύονται στο χώρο της μόδας.

Το βραβείο μετονομάστηκε φέτος προς τιμήν του κορυφαίο μετρ της μόδας, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου του 2019, σε ηλικία 88 χρόνων.

Κάθε χρόνο, στο LVMH Prize for Young Fashion Designers, δίνεται ένα Grand Prize

– με αυτό βραβεύθηκε φέτος ο Νοτοαφρικανός σχεδιαστής Thebe Magugu – και ένα δεύτερο βραβείο, το οποίο πήρε την καινούργια ονομασία του μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ.

Αυτό πήγε στον γεννημένο στην Αμούκα, κοντά στα ισραηλινο-λιβανικά σύνορα, και εγκατεστημένο σήμερα στο Παρίσι, 33χρονο σχεδιαστή Hed Mayner .

Μετά τη βράβευσή του, ο Hed Mayner δήλωσε:

«Παίρνω πολύ κλασικά στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα και τους δίνω καινούργιο σχήμα και καινούργια ζωή, ένα είδος παράλληλης πραγματικότητας».

Ο Hed Mayner «γοήτευσε την επιτροπή» με τα πολυεπίπεδες δημιουργίες του, υπερμεγέθη σακάκια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ογκώδεις σιλουέτες της ουδέτερης ως προς το φύλο κολεξιόν του.

View this post on Instagram

AW 19 COLLECTION / @encensmagazine CRISP CUTS by #sybillewalter styling by @samueldrira makeup by Taan Dian @atelier68 Hair by Asami Kawai model @sammy.chrp @successmodels @kalib_besher and Luis Arturo @nextmodels

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Mar 1, 2019 at 5:37am PST

View this post on Instagram

SS19 Retractable collar wool jacket and draped pant.. @encensmagazine style by @samueldrira photographic essay by @paulphung #model #marfazoemanakh #SS19 #Hedmayner #lookoftheday

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Mar 6, 2019 at 5:16am PST

View this post on Instagram

S/S 20 COLLECTION

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Jun 26, 2019 at 7:42am PDT

View this post on Instagram

SS20 BACKSTAGE photo by Yu Fujiwara @8and2

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Sep 18, 2019 at 11:04am PDT

«Οι κολεξιόν του αμφισβητούν την έννοια του φύλου μέσα από μια αισθητική στην οποία συναντώνται απαλές γραμμές και δομή, απλότητα και πολυτέλεια» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, η Ντελφίν Αρνό, διευθύντρια και εκτελεστική αντιπρόεδρος στον οίκο Louis Vuitton.

Και οι δύο σχεδιαστές που βραβεύτηκαν, επελέγησαν ανάμεσα από οκτώ φιναλίστ, κάθε ένας εκ των οποίων όφειλε να είναι κάτω από 40 και να είχε ήδη παρουσιάσει δύο συλλογές ανδρικών ή γυναικείων ρούχων.

View this post on Instagram

AW19 SHOW BACKSTAGE picture from @madamefigarofr thank you @imaxtree #hedmayner #look #model #fw19 #pfw19

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Jan 21, 2019 at 7:01am PST

View this post on Instagram

AW19 SHOW BACKSTAGE picture from @madamefigarofr thank you @imaxtree #hedmayner #fabric #texture #look #model #fw19 #pfw19

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Jan 22, 2019 at 3:50am PST

View this post on Instagram

AUTUMN / WINTER 2019 #PFW #oversize #hoodie #layering #palepink

A post shared by HED MAYNER (@hedmayner) on Feb 6, 2019 at 7:27am PST

Keywords
Τυχαία Θέματα