Νότια Κορέα: Ένας ασθενής με κοροναϊό ήταν αρκετός για να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα

17:34 10/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ενας ασθενής με Covid-19  ήταν αρκετός για να κλείσουν ξανά όλα τα νυχτερινά κέντρα στην Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, ο ασθενής  πήγε σε πολλά μπαρ και κλαμπ της Σεούλ μόλις αυτά άνοιξαν με αποτέλεσμα να μολύνει δεκάδες ανυποψίαστους πελάτες.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κλείσουν μπαρ και κλαμπ και πολλοί χώροι εμφάνισαν πινακίδες με την ένδειξη «προσωρινά κλειστό».

«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. «Κανονικά, υποτίθεται ότι είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα της ημέρας.

Τώρα, δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης».

Πάντως η επαναλειτουργία των μπαρ και κλαμπ στη Σεούλ προκάλεσε εκτός από  την εμφάνιση νέων κρουσμάτων και ανησυχία  στις αρχές για έναδεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να μειώσει το ποσοστό επιφυλακής της έναντι της πανδημίας, μετά τα 34 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Κυριακή, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα.

Από τα νέα κρούσματα, τα 26 αφορούν μετάδοση της Covid-19 στην κοινότητα και οκτώ είναι εισαγόμενα, σύμφωνα με το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο σημερινός απολογισμός είναι ο υψηλότερος από τις 9 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα