Νίκη με την… ψυχή στο στόμα για την ΑΕΚ (83-82)

21:52 29/5/2019 - Πηγή: In.gr

Παιχνίδι που δεν συνιστάται για καρδιακούς ήταν αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να κερδίζει με 83-82 έπειτα από βολή του Θίοντορ με 1.3 δευτερόλεπτα για το τέλος. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Πάτρα το Σάββατο με τημ σειρά να έχει τεράστιο ενδιαφέρον με δύο ομάδες που δεν απέχουν και πολύ αγωνιστικά.

Ένα ματς ντέρμπι, που η ΑΕΚ

δεν ήταν ικανή να κρατήσει οποία διαφορά πήρε, οι Πατρινοί απέδειξαν για μια φορά την δυναμική τους και με φοβερή επιστροφή στην τέταρτη περίοδο, αλλά προσπέρασαν με ένα 11-0 σερί.

Το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι τέλους, οι παίκτες του Μπάνκι γύρισαν από το – 4 και κατάφεραν από τις βολές να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα και το προβάδισμα στη σειρά με τον Προμηθέα Πάτρας. Κορυφαίοι οι Θίοντορ και Χάντερ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν κομβικοί στο τέλος για να έρθει το η πολυπόθητη νίκη. Όσο για τους Πατρινούς, Μπράουν και Λίποβι είχαν από 13 πόντους αντίστοιχα.

Η εξέλιξη του ματς

Ένα δυνατό ντέρμπι ήταν από την αρχή το ματς στο ΟΑΚΑ. Βέβαια οι Πατρινοί μπήκαν γερά με τον Λίποβι να πραγματοποιεί το 6-13. Με τον Χαντερ μείωσε η Ένωση για να έρθει ένα ξέσπασμα του Σαντ Ρος ο οποίος με εννιά σερί πόντους πέτυχε το 19-17. Παρα τους πόντους του Ελις και του Λίποβι, η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο ούσα μπροστά με 4 πόντους (24-20).

Ο Μπάνκι είχε τον Κουβανό φόργουορντ σε φοβερή μέρα και στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου είδε και την ομάδα του να ξεφεύγει με 7 πόντους (32-25). Με τον Σακοτα η ΑΕΚ πέρασε με 36-27, αλλά ο Προμηθέας έδειξε σημάδια ανάκαμψης και πλησίασε στους 6 (38-32).

Και πάλι με τον αρχηγό του το συγκρότημα του Μπάνκι προηγήθηκε με 41-32, αλλά ένα 5-0 σερί των φιλοξενούμενων ανάγκασε την ΑΕΚ σε τάιμ άουτ. Οι Πατρινοί ροκανισαν κι άλλο την διαφορά (43-41), η ΑΕΚ μέσω του Λαρεντζάκη βγήκε στο +5 (49-44),με τις δύο ομάδες να περνούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 52-47 έπειτα από buzzer beater τρίποντο του Θίοντορ.

Επιστρέφοντας στο παρκέ, ο Προμηθέας έφερε το ματς στα ίσα με τον Μπράουν, ενώ ο Γκίκας με ένα ακόμα τρίποντο για την ομάδα του έγραψε το 54-57 στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι με τον Θιοντορ και τον Σακοτα ισοφάρισε, έχοντας μόλις 5 πόντους σε ισάριθμα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι επιλογές της ΑΕΚ ήταν κάκιστες, ο Θιοντορ και πάλι σκόραρε για το 59-59, ενώ με βολές έδωσε νέο προβάδισμα στην Ένωση.

Η συνέχεια ανήκε στον Χάντερ, ο οποίος με 4 πόντους έκανε το 65-59, ο Ελις «χτύπησε» στην ρακέτα για το 65-61, αλλά οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση σε αυτό το σημείο.

Η ΑΕΚ μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το υπέρ της 69-61, όμως ο Προμηθέας δεν θα παραταγε τόσο εύκολα τα όπλα. Τι και αν ο Χάντερ έγραψε το 73-64, οι Πατρινοί με τον Κατσίβελη πρωταγωνιστή έτρεξαν ένα 11-0 σερί και με ένα ακόμα τρίποντο του 29χρονου γκαρντ πέρασαν με 2 πόντους (73-75), με 5:13 για το τέλος.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Χάντερ με φόλοου έπειτα από χαμένο τρίποντο του Σακοτα έκανε το 77-77, αλλά από τις ομάδες που βολές ο Ελις πραγματοποιησε το 77-79.

Ο Κασελάκης με μια τριποντη βόμβα πέτυχε το 78-82, ο Χάντερ απάντησε με διποντο και μέσω του Σακοτα ήρθε η νέα ισοφάριση της Ένωσης για το 82-82.

Ο Προμηθέας είχε μπροστά του 27.8 δευτερόλεπτα και την μπάλα στην κατοχή του. Πήρε όμως την χειρότερη επιλογή, ο Χολ τράβηξε την επίθεση και αστόχησε με την ΑΕΚ να τρέχει στο τρανζισιον και τον Θίοντορ να κερδίζει το φάουλ με 1.3» για τη λήξη.

Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τη μία από τις δύο βολές, χάνοντας επίτηδες την δεύτερη χωρίς να ακουμπήσει ταμπλό. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Προμηθέα να έχει το ένα σουτ με την μπάλα από τα πλάγια. Στην πρώτη επαναφορά έστειλε εκτός την μπάλα ο Θιοντορ, η μπάλα ήρθε ακομα πιο κοντά όμως στα 7 δέκατα του δευτερολέπτου, δεν μπόρεσε να αλλάξει τίποτα με την ΑΕΚ να παίρνει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα