Νέο παραλήρημα Ακάρ: Πρόκληση ο εορτασμός με Σακελλαροπούλου στο Κασταλλόριζο – Να αποστρατικοποιηθεί το νησί

15:57 13/9/2020 - Πηγή: In.gr

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος βρίσκεται στο  Κας (Αντίφιλος), το οποίο είναι απέναντι από το Καστελόριζο, όπου επισκέπτεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε νέο παραλήρημά του ο τούρκος υπουργός Άμυνας έθεσε ζήτημα αποστρατικοποίησης 18 νησιών, ανάμεσα σε αυτά και το Καστελλόριζο.

#BREAKING Turkish defense minister says 18 islands armed by Greece

violating agreements, escalating tension, sabotaging dialogue

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) September 13, 2020

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίσκεψη της ΠτΔ στο νησί ανέφερε πως η Τουρκία είναι ενοχλημένη και θεωρεί πρόκληση τους εορτασμούς στο συγκεκριμένο νησί «λες και δεν υπήρχε άλλο (νησί) για εορτασμούς».

#BREAKING: Akar chides Greek president's Meis island independence day visit 'as if there is no other island left for celebration. These of course disturb us.'

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) September 13, 2020

Για την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια, είπε ότι «θα υπάρχουν μπρος πίσω μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας εκεί».

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα να σταματήσει τις ενέργειες που προκαλούν εντάσεις: «Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου και θέλουμε να βρεθούν πολιτικές λύσεις μέσα από ειρηνικές μεθόδους. Έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς η ένταση και οι προκλήσεις δεν βοηθούν κανέναν και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

#BREAKING Turkey in favor of dialogue, wants to reach political solutions through peaceful methods, says Turkish defense minister

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) September 13, 2020

Απευθύνθηκε μάλιστα στον ελληνικό λαό και τον κάλεσε να μην πέφτει θύμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που όσα κάνει τα κάνει για δικό του όφελος. Όπως είπε, ο Μακρόν έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και όλα όσα κάνει τα κάνει για να καλύψει αυτή την πολιτική του χρεοκοπία.

#BREAKING: Turkish defense minister asks Greeks not to get captivated by initiatives led by France's Macron

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) September 13, 2020

«Περιμένουμε κίνηση ανάλογη με την απόσυρση του Oruc Reis»

Νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει ακόμα ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, στην κατεύθυνση του διαλόγου.

Και πάλι από την Κας (Αντίφιλος) όπου βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλησε για την εξέλιξη με το Oruc Reis λέγοντας: «Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα, αν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας. Θέλουμε την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Περιμένουμε και από την Αθήνα ανάλογη κίνηση με τη δική μας (Oruc Reis) προκειμένου να ξεκινήσουμε διάλογο».

Keywords
Τυχαία Θέματα