Νέες μαρτυρίες για την πτήση τρόμου: «Ζούμε χάρη στον πιλότο»

11:38 24/12/2019 - Πηγή: In.gr

Δύσκολες ώρες έζησαν στον αέρα  το βράδυ της Κυριακής οι επιβάτες της πτήσης από την Αθήνα για την Κεφαλονιά, η οποία μετά από μεγάλες δυσκολίες τελικά επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η εν λόγω πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής από την Αθήνα

με προορισμό την Κεφαλονιά, ωστόσο το αεροσκάφος απογειώθηκε μετά τις 9 το βράδυ.

Η ταλαιπωρία όμως των επιβατών έμελλε να συνεχιστεί και λίγη ώρα αργότερα, ο πιλότος ενημέρωσε τους περίπου 90 επιβαίνοντες ότι είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Οι επιβάτες σοκαρισμένοι περιγράφουν με τραγικό τρόπο τα όσα έζησαν μέσα στο αεροπλάνο, πριν τελικά αποβιβαστούν στην Αθήνα.

Μια γυναίκα τόνισε την αδιαφορία της εταιρείας για το πρόβλημα που προέκυψε και αναφέρει: «Άπλα απαράδεκτοι όλοι. Ζούμε χάρη στον πιλότο. Νομίζαμε ότι δεν θα πατούσαμε ξανά στη γη και κρατούσαμε ο ένας το χέρι του άλλου, για να πάρουμε δύναμη. Καμία εξυπηρέτηση, καμία δικαιολογία, καμία βοήθεια. ΠΟΤΕ δεν μάθαμε γιατί αφήσαμε 10 χρόνια από τη ζωή μας στον αέρα».

Και οι συγγενείς των επιβατών όμως θεωρούν τον πιλότο ήρωα: «Να βλέπω στο ραντάρ επί 40′ το αεροπλάνο να προσπαθεί να προσγειωθεί και να μη μπορεί. Μέσα οι δυο αδερφές μου, δίπλα μου ο καρδιακός πατέρας μου και εγώ να μην μπορώ να ηρεμήσω και να με ακούει όλο το αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς… ωραία 35 γενέθλια πέρασα χθες… αξέχαστα… Γιατί το απογείωσαν; Οι αδερφές μου θεωρούν ήρωα τον πιλότο… Χάρη σ αυτόν σώθηκαν όλοι…»

«Μια φορά ταξίδεψα προς κι από Κεφαλονιά με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η εσωτερική εικόνα, με έκανε να αναρωτιέμαι πραγματικά αν όντως το αεροσκάφος ήταν σε πτήσιμη κατάσταση ή όχι! Δυστυχώς, φοβούμαι το δεύτερο! Συγχαρητήρια στον πιλότο!», γράφει άλλος επιβάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα