Νέα ήθη από τη ΓΑΔΑ: Δικογραφίες και διώξεις μετά από παρακολουθήσεις στα sosial media

14:04 8/3/2019 - Πηγή: In.gr

Αστείες δικαιολογίες επιστρατεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να «φακελώσει» και εν συνεχεία να ενοχοποιήσει άτομα τα οποία είτε συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών είτε ανεβάζουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν σε αντίστοιχους χώρους διαμαρτυρίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και για άτομα τα οποία δεν είχαν καμία συμμετοχή σε κάποια διαμαρτυρία, αλλά απλά ανήρτησαν υλικό από επεισόδια, βλέπουν τα ονόματά τους να «φιγουράρουν»

σε δικογραφίες.

«Κύκλοι» της Λαϊκής Ενότητας υποστηρίζουν ότι τους θέλουν σε καθεστώς ομηρίας μέχρι τις εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για «πογκρόμ διώξεων».

Με το αιτιολογικό ότι έσπρωχναν τις ασπίδες και ότι αγριοκοίταζαν αστυνομικούς, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ταυτοποίησε 14 μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών που συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29 Νοεμβρίου 2017.

Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο η Κρατική Ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη της και καταθέσεις αστυνομικών που βρίσκονταν τότε σε υπηρεσία, διαπίστωσε ότι μέλη της Λαϊκής Ενότητας αλλά και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προέβησαν σε πράξεις για τις οποίες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ και οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ολοκληρωμένης και απόπειρας από κοινού και διατάραξης κοινής ειρήνης, με τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη μάλιστα να χαρακτηρίζεται υποκινητής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος οι άνδρες της Ασφάλειας έκαναν φύλλο και φτερό YouTube και Facebook πριν αποστείλουν στα πρόσωπα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση κλήσεις για παροχή εξηγήσεων. Από το οπτικοακουστικό υλικό συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 10 λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 14 διαδηλωτές που «προσπαθούσαν, ασκώντας βία να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών προκειμένου να εισέλθουν εντός της αίθουσας με αριθμό 7 όπου επρόκειτο να διενεργηθεί η διαδικασία των πλειστηριασμών».

Στη δικογραφία των 347 σελίδων που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται ακόμη και αναρτήσεις που έχουν γίνει σε προσωπικούς λογαριασμούς διαδηλωτών. Την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε στη ΓΑΔΑ στέλεχος της ΛΑΕ επειδή δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υλικό από την επίμαχη ημέρα. Τέσσερις φωτογραφίες, τέσσερα βίντεο, αλλά και κείμενο που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έμεινε τίποτα όρθιο που να μην εκσφενδονιστεί στα ΜΑΤ», βρίσκεται αποθηκευμένο σε ψηφιακό δίσκο και είναι στη διάθεση της Κρατικής Ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα