Μένουμε σπίτι και κάνουμε αποτοξίνωση… στο δέρμα μας

13:00 21/4/2020 - Πηγή: In.gr

Ο όρος «αποτοξίνωση» είναι πολύ δημοφιλής και τον χρησιμοποιούμε συνήθως για τον οργανισμό. Ετσι ακούμε συχνά για τη νέα δίαιτα ή το «ψαγμένο» εξωτικό ρόφημα αποτοξίνωσης που καταπολεμά το πρήξιμο και οδηγεί ακόμα και σε απώλεια κιλών. Τι γίνεται όμως με το μεγαλύτερο όργανό μας, το δέρμα;

Σίγουρα υπάρχουν ημέρες που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και διαπιστώνουμε ότι δεν είναι στα καλύτερά του. Είναι εξαιρετικά θαμπό, αφυδατωμένο, κουρασμένο ή εμφανίζει σπυράκια. Και συνήθως υποψιαζόμαστε τον ένοχο: λάθος μακιγιάζ, ακατάλληλη

περιποίηση, junk food κ.λπ. Ή και όλα μαζί. Μήπως είναι καιρός να του κάνουμε ένα reboot, ή αλλιώς μια πλήρη αποτοξίνωση

Το πλάνο

Καλό είναι να υπολογίσουμε το διάστημα περίπου μιας εβδομάδας προκειμένου να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ρύπους, τοξίνες, στοιχεία περιβαλλοντικής μόλυνσης, περιττό σμήγμα και νεκρά κύτταρα.

#1. Επαγγελματική περιποίηση προσώπου

Την πρώτη ημέρα, για την ακρίβεια το πρώτο βράδυ, πραγματοποιούμε μια επαγγελματικού επιπέδου περιποίηση. Η συγκεκριμένη διαδικασία διαφέρει από τον συνηθισμένο καθαρισμό. Καθαρίζει και εξυγιαίνει τους πόρους πιο εντατικά και είναι μία από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε, λίγο προτού κοιμηθούμε.

Η διαδικασία αποτελείται από τα παρακάτω βήματα:

1. Σχολαστικό ντεμακιγιάζ, μέχρι το βαμβάκι να μένει καθαρό.
2. Καθαρισμός.
3. Απολέπιση.
4. Τόνωση και εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας.
5. Ατμοθεραπεία.
6. Μάσκα πίλινγκ με οξέα φρούτων.
7. Μulti-masking (απλώνουμε διαφορετική μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής του προσώπου).
8. Απολέπιση και ενυδάτωση χειλιών.
9. Ενυδάτωση ματιών.
10. Ενυδάτωση προσώπου και λαιμού.

#2. Καθαρισμός δύο φορές τη μέρα

Δεν νοείται αποτοξίνωση της επιδερμίδας χωρίς καθαρισμό. Και μάλιστα δύο φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. Εξυπακούεται ότι επιλέγουμε τα σωστά για τον τύπο μας καθαριστικά. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, επιλέγουμε ένα καθαριστικό έλαιο για το πρωί και έναν καθαριστικό αφρό για το βράδυ. Αν ο τύπος μας είναι λιπαρός με τάση προς ακμή, τότε ένα δροσερό τζελ που βασίζεται στο νερό είναι ό,τι πρέπει, για πρωί και βράδυ, προκειμένου να απομακρύνει κάθε κατάλοιπο σμήγματος και ρύπων.

#3. Ατμοθεραπεία

Μετά τον καθαρισμό, εκθέτουμε την επιδερμίδα στον ατμό για να ανοίξουν οι πόροι της και να αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο σμήγμα. Η διαδικασία είναι απλή: Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Προαιρετικά ρίχνουμε το αιθέριο έλαιο της επιλογής μας. Στεκόμαστε πάνω από τον ατμό για 10-15 λεπτά καλύπτοντας το κεφάλι με μια πετσέτα. Απλό, εύκολο, αποτελεσματικό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέρα παρά μέρα, όσο διαρκέσει η περίοδος της αποτοξίνωσης.

#4. Μάσκες με ενεργό άνθρακα

Διεισδύουν σε βάθος και «ξετρυπώνουν» τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέρα παρά μέρα, μετά την ατμοθεραπεία. Τα αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Τα σπυράκια θα φύγουν, η επιδερμίδα θα γίνει λεία και λαμπερή, ο τόνος της θα ζωντανέψει.

#5. Επαρκής ενυδάτωση

Μετά την ατμοθεραπεία και τη μάσκα για βαθύ καθαρισμό, η ενυδατική σύνθεση θα απορροφηθεί στην εντέλεια. Η πρωινή ενυδάτωση περιλαμβάνει ορό, ενυδατική και αντηλιακό. Η βραδινή περιλαμβάνει την κρέμα νύχτας και/ή μάσκα (εξαρτάται πάντα και από τον τύπο μας).

#6. Νερό, νερό, νερό!

Τουλάχιστον τις ημέρες της αποτοξίνωσης αυξάνουμε την κατανάλωση νερού και προσπαθούμε να περιορίσουμε τους καφέδες, αντικαθιστώντας τους με πράσινο τσάι ή άλλα ευεργετικά αφεψήματα.

#7. Τροφές που αγαπούν την επιδερμίδα

Για μια ολική αναζωογόνηση και απομάκρυνση των τοξινών, καλό είναι να προσαρμόσουμε ανάλογα και το καθημερινό διατροφολόγιό μας. Το εμπλουτίζουμε με περισσότερα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά στοιχεία και πρωτεΐνες (ψάρια, λευκό κρέας, αβγά, φρούτα, αμύγδαλα, καρύδια, πράσινα λαχανικά και όσπρια). Ακόμα, ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο είναι εξίσου πολύτιμα για την υγεία των οστών, των μαλλιών και των δοντιών).

Extra tips

Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά συστατικά, π.χ. μηλόξιδο, σόδα, λεμόνι κ.τ.λ., τα εφαρμόζουμε πρώτα σε ένα μικρό σημείο του δέρματος για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχουμε ευαισθησία.

* Πραγματοποιούμε την περιποίηση το βράδυ για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη της. Επιπλέον βάζουμε καθαρές μαξιλαροθήκες. Κάποιοι αισθητικοί συμβουλεύουν να τις αλλάζουμε κάθε πέντε ημέρες, για να απομακρύνουμε τα ακάρεα, βακτήρια, νεκρά κύτταρα, σμήγμα και ρύπους που φράζουν τους πόρους.

* Για τη σπέσιαλ διαδικασία, αφιερώνουμε περίπου μία ώρα.

* Ιδανικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα

* Χρησιμοποιούμε πάντα χλιαρό νερό. Ποτέ κρύο ή καυτό.

Top 3 προς αποφυγήν

Τρία πράγματα από τα οποία καλό είναι να απέχουμε το διάστημα της αποτοξίνωσης της επιδερμίδας και γιατί:

* Η κατανάλωση γαλακτοκομικών και υπερβολικής ζάχαρης.

* Οι «σκληρές» καθαριστικές συνθέσεις. Διαταράσσουν το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας και τον φυσικό μηχανισμό της ανανέωσής της.

* Η έλλειψη ύπνου: Η αϋπνία αντανακλάται άμεσα στην όψη μας ενώ μακροπρόθεσμα επιταχύνει τον βαθμό γήρανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα