Μεγάλο διπλό του Προμηθέα

19:48 5/1/2019 - Πηγή: In.gr

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χολ ο Προμηθέας επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου με 74-60, για την 12η αγωνιστική και πέτυχε την 8η νίκη του στη φετινή Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε από το χέρι την ομάδα της Πάτρας και την οδήγησε σε μία ακόμα επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης σε ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και μοιραία γνώρισε την τέταρτη σερί, αλλά και 9η συνολικά ήττα της στη διοργάνωση.

Ο

Χολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Μάκη Γιατρά και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Κασελάκης και Μπράουν. Ο Ελληνας φόργουορντ είχε 11 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Αμερικανός άσος σταμάτησε στους 10 πόντους, έχοντας παράλληλα 4 κλεψίματα και 3 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους ο μοναδικός που διασώθηκε ήταν ο Μπέρι. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 20 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα του από την ήττα. Οι Κυανέρυθροι έχουν πλέον ρεκόρ 3-9, με τον Νίκο Οικονόμου να ψάχνει άμεσα λύσεις για τα πολλά και μεγάλα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πανιώνιος.

«Καθάρισε» από την αρχή ο Προμηθέας

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 8ο λεπτό προηγήθηκαν με 20-11, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Πατρινούς στο +10 (15-25). Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 15 πόντους (15-30), με τον Μπέρι σε εκείνο το σημείο να παίρνει πάνω του την κατάσταση. Ο Αμερικανός βγήκε μπροστά και βοήθησε την ομάδα του μειώσει στους 6 πόντους, με το 36-30 να είναι τα σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σοβαροί, ανέβασαν τη διαφορά και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα έφτασαν στην 5η εκτός έδρας νίκη τους.

Ενας Μπέρι δεν φέρνει την άνοιξη

Οι Χολ και Σαλούστρος πήραν στις πλάτες τους τον Προμηθέα και με συνεχόμενα καλάθια άνοιξαν τη διαφορά στους 13 πόντους (35-48). Ο Μπέρι, ωστόσο, δεν τα παράτησε και στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Πανιώνιος μείωσε στους 5 πόντους (47-52). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της Πάτρας κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, «έδεσε» την άμυνά της, χτύπησε τα κενά του Πανιωνίου και έφτασε στο τελικό 74-60.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 30-36, 47-52, 60-74.

Keywords
Τυχαία Θέματα