Μεγάλη έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ξεκινούν οι Δημοκρατικοί

23:11 4/3/2019 - Πηγή: In.gr

Έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά πανίσχυρη κοινοβουλευτική επιτροπή των ΗΠΑ, που βρίσκεται υπό των έλεγχο των Δημοκρατικών , ζητώντας παράδοση εγγράφων από 80 προσωπικότητες και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι δύο γιοι του Αμερικανού προέδρου -Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ- και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ.

Η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του Κογκρέσου ερευνά υποψίες περί «παρακώλυσης της δικαιοσύνης, διαφθοράς

και άλλων καταχρήσεων εξουσίας από τον Τραμπ, συνεργατών του και μελών της διοίκησής του» διευκρινίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η επιτροπή επικοινώνησε με 81 πρόσωπα κι οργανισμούς, όπως τον Άλεν Ουέισελμπεργκ, τον οικονομικό διευθυντή του Trump Organization, τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Τζέι Σεκουλόου, πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, όπως τον Στιβ Μπάνον, τον Σον Σπάισερ και τη Χόουπ Χικς και τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ.

Η επιτροπή τους ζητά να παραδώσουν σχετικά έγγραφα έως τις 18 Μαρτίου.

«Τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος Τραμπ δεν λογοδότησε σχετικά με τις επιθέσεις, σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε βάρος των κανονισμών μας και των νομικών, ηθικών και συνταγματικών προτύπων μας» γράφει ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Τζέρολντ Νάντλερ.

«Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας κι έχουμε ευθύνη να πραγματοποιήσουμε έρευνα» συνέχισε.

Ο Τραμπ έκανε λόγο για «κάλπικη» έρευνα των Δημοκρατικών, ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεργαστεί.

«Συνεργάζομαι πάντα με όλους», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεργαστεί με τον Τζέρολντ Νάντλερ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα