Μ. Χριστοδουλάκης στο One Channel: Ο Ανδρέας Παπανδρέου σφράγισε την ιστορία της χώρας

08:28 24/8/2019 - Πηγή: In.gr

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, την κοινοβουλευτική στάση του στο άσυλο, για τις πολιτικές προσεγγίσεις που δέχεται από άλλα κόμματα το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ιστορικό αρχηγό του, μίλησε στην εκπομπή One Talk ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Για την προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ από το ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συμπορευθούμε με ανθρώπους που εξαπάτησαν, που είπαν ψέματα, που έφεραν την Ελλάδα

στο χείλος του γκρεμού. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε καμία, σύμπλευση, συμπόρευση, συνεννόηση». Αναφορικά με τα προβλήματα του κόμματός του, τόνισε πως «πρέπει να βρούμε ατζέντα με γωνίες, χωρίς να στρογγυλεύουμε τα πράγματα. Να έχουμε ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα δική μας. Αυτό σημαίνει αυτόνομη πορεία για μένα. Και όταν είτε ο ένας είτε ο άλλος έρχονται στις θέσεις μας, καλοδεχούμενοι, κανένα πρόβλημα». «Έχουμε πρόβλημα στα νεανικά κοινά και πάσχουμε σε οργανωτικές δομές της νεολαίας. Πρέπει να μπορέσουμε να μιλήσουμε στην καρδία τους. Να τους πούμε για αυτά που τους νοιάζουν πραγματικά» συμπλήρωσε. Ακόμα, σημείωσε πως «για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, η τρίτη δύναμη είναι ιδεολογικά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε στελέχη μας με χαρακτηριστικά πολιτικής συναλλαγής και όχι με ιδεολογικά κριτήρια. Φαίνεται ότι αυτό άρεσε και στον κ. Μητσοτάκη και το ακολούθησε και ο ίδιος» είπε και πρόσθεσε πως «λένε ότι όλα τα κακά τα έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά όλοι παίρνουν στελέχη δικά μας. Προφανώς κάναμε λάθη, αλλά έχουμε κάνει και σπουδαία πράγματα». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόσφατο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ακαδημαϊκό άσυλο. «Ως θέση αρχής δεν μου αρέσει το παρών. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2011 ψηφίστηκε ο Νόμος Διαμαντοπούλου από τεράστιο αριθμό βουλευτών. Δεν χρειαζόταν να πάρει ο πρύτανης τηλέφωνο την Αστυνομία. Μπορούσε να επέμβει αυτεπάγγελτα όταν τελούνταν αξιόποινες πράξεις. Αυτό έλεγε εκείνος ο νόμος» σχολίασε και πρόσθεσε πως «η ΝΔ ήθελε να βάλει δική της ταυτότητα στην μεταρρύθμιση. Επικοινωνιακά. Πάντως, για εμάς τα θέματα παιδείας πρέπει να έχουν μεγάλη συναίνεση και να μην αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση». Τέλος μίλησε και για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Στιγμάτισε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας ο Αντρέας Παπανδρέου. Η διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα πολιτικό γεγονός. Το σημαντικό είναι να αντιλαμβανόμαστε ποιο ήταν το πολιτικό μήνυμα τότε, ποιες ήταν συγκυρίες κλπ. Όχι απλώς να γιορτάζουμε κάθε 3η Σεπτεμβρίου, αλλά να βλέπουμε τους ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της ημέρας» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα