Λάιεν: Συζητήσαμε με Μέρκελ και Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

14:39 18/9/2020 - Πηγή: In.gr

Την κατάσταση στη Λέσβο και την περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας αναφορικά με την δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ασύλου στη Λέσβο συζήτησαν η πρόεδρος της Κομισιόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Ειδικότερα σημειώνει:

Πιλοτικό έργο

«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ,

που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με τον οποίο συζητήσαμε) την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

Good bilateral with Chancellor #Merkel, current Council Chair, then joined by VTC by @kmitsotakis, on situation in Lesbos and recent achievements by Greek authorities. Explored further cooperation EU and Greece on possible pilot project on a reception and asylum center on Lesbos. pic.twitter.com/PWFfyrs1Dj

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 18, 2020

Επιχειρησιακή συνεργασία

Συζητήσαμε τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο έγραψε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και την πρόεδρο της Κομισιόν.

Σε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen και την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel συζητήσαμε τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο. https://t.co/nUuia9PROi pic.twitter.com/hbLIGny6UI

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 18, 2020

Βίντεο από το Καρά Τεπέ

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός παρουσίασε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντάς την με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

https://tv.in.gr/uploads/20200918/133406_vid-20200918-wa0001.mp4
Keywords
Τυχαία Θέματα