Κοζάνη : Αλαλούμ με τη λειτουργία των σχολείων

21:18 15/10/2020 - Πηγή: In.gr

Οργή στην Κοζάνη προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την κήρυξη ολόκληρης της περιφέρειας σε κατάσταση Αυξημένου Κινδύνου (Επιπέδου 4) και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η λειτουργία των σχολείων και

πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο, αναφέρεται απλά για το επίπεδο 4: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Τέλος, ο Δήμος Κοζάνης αναφέρει τα εξής, μετά από παράπονα πολιτών: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας».

Σάλος στο Twitter

Δεκάδες ήταν τα παράπονα για το γεγονός ότι, παρά το lockdown, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων.

γενικο λοκνταουν στην κοζανη
υποχρεωτικη τηλεκπαιδευση στα αει
στα σχολεια ομως θα πηγαινουν κανονικα
τι καταλαβατε?

— thanasis nostimos (@thanasisnostimo) October 15, 2020

Και θα μπει σε επίπεδο 4 η Κοζάνη και θα μπαίνεις ο άλλος στη σελίδα του Covid19 να βλέπει τι ισχύει και θα βρει αυτα και δεν θα φταίει αν βρίζει το κράτος για το αρπακολλα σχεδιασμό και ενημέρωση.

Παιδιά αυτό δεν είναι ενημέρωση, είναι ασέβεια και άντε ο άλλος να συνετιστεί pic.twitter.com/svjrKAx0i4

— nyrros (@Nyrros) October 15, 2020

Ναι, κλείνουν τα πάντα, θα καταστραφεί κόσμος, αλλά τα σχολεία ανοιχτά

— Nocturna (@Nocturna82) October 15, 2020

Στο επίπεδο 4 τ σχολεία λειτουργούν ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ Ή ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  βάση φεκ

Στην Κοζάνη στο επίπεδο 4 τα σχολεία λειτουργούν κανονικά

Τοσο ανευθυνοι άνθρωποι στην αντιμετώπιση μιας πανδημίας δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη #χαρδαλιας #κορονοιος #κορωνοιος #covid19gr

— Michail (@Michail23716809) October 15, 2020

#κορωνοιος Lockdown στην Κοζάνη κλειστά όλα, ΑΕΙ μόνο τηλε-εκπαίδευση αλλά τα σχολεία κανονικά!!!!!!! Δεν υπάρχουν λέμε οι άνθρωποι.

— giorgos-giota (@giorgos_giota) October 15, 2020

Ευτυχώς που είμαι δασκάλα και όχι κομμώτρια γιατί στα σχολεία δεν κολλάει, ενώ στα κομμωτήρια κολλάει! Beat that!!! #Covid_19 #Κοζανη #κορονοιος https://t.co/iVEH2wCXWe

— Μοναδική Αήττητη Κύπρια (@VoriaKypria) October 15, 2020

Σκέψεις σε εκπροσώπους φορέων και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις να κλείσουν και τα σχολεία

Την έντονη αντίδραση γονέων μαθητών, αλλά και μεγάλου τμήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας προκαλεί η απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, παρά το “καθεστώς lockdown” στο οποίο εισέρχεται από αύριο, Παρασκευή, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ήδη υπάρχουν σκέψεις σε εκπροσώπους τοπικών φορέων, αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις, προς την Πολιτική Προστασία, να κλείσουν και τα σχολεία, κάτι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από την αναλυτική ενημέρωση των επόμενων ωρών για τα κρούσματα και την όλη εικόνα στην εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα