Κοροναϊός: Το θέμα τώρα είναι που θα δει τους αγώνες ο κόσμος…

16:31 8/3/2020 - Πηγή: In.gr

Ήταν κάτι που νομίζω πως όλοι μας περιμέναμε πως θα συμβεί. Από το πρώτο κρούσμα άλλωστε υπήρξε η άποψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες και στην Ελλάδα, όπως βλέπουμε άλλωστε σε πολλά κράτη.

Τότε αποφασίστηκε πως δεν χρειάζεται ακόμη να πάρουμε τέτοια μέτρα. Τώρα η Κυβέρνηση, με τα κρούσματα στην Ελλάδα να έχουν φτάσει τα 73, πήρε την δύσκολη απόφαση να διεξάγονται χωρίς κόσμο για δύο εβδομάδες όλοι οι αγώνες στην χώρα μας.

Όπερ και σημαίνει

πως και ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Γουλβς για την φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνει χωρίς κόσμο. Τυπικά θα πρέπει να περιμένουμε αύριο την ΟΥΕΦΑ να πάρει θέση για το θέμα καθώς είναι δική της διοργάνωση.

Από την άλλη όμως είναι απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσουν για τον κόσμο όλα τα γήπεδα για έκτακτο λόγο εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού, κάτι που σημαίνει πως είναι απίθανο η ΟΥΕΦΑ να αντιδράσει.

Όπως έχει κάνει και με άλλες χώρες θα δεχθεί την απόφαση της Κυβέρνησης. Έτσι και αλλιώς νομίζω πως από εδώ και στο εξής και για αρκετό καιρό ακόμη παντού θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κόσμο.

Τα πλέι οφ στο ποδόσφαιρο, οι αγώνες μπάσκετ της Ευρωλίγκα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, της Α1 στο μπάσκετ αλλά και σε όλα τα αθλήματα για δύο (τουλάχιστον) εβδομάδες δεν θα έχουν κόσμο στις εξέδρες.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις συναθροίσεις, τόσο σε κλειστά όσο και σε ανοικτά γήπεδα. Με στόχο να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού, να μην έρχονται σε επαφή οι οπαδοί όπως θα γινόταν με την παρουσία 31 χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού στο Καραισκάκη αλλά και 1.500 περίπου Άγγλων που θα έρχονταν για να συμπαρασταθούν στην Γουλβς.

Το ζητούμενο όμως που νομίζω ότι θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα την Κυβέρνηση είναι που θα δει όλος αυτός ο κόσμος τα ματς. Γιατί μπορεί να ξενερώνει ο οπαδός που δεν θα μπορεί να βρεθεί στο γήπεδο, όμως από την άλλη θα επιδιώξει να δει το ματς στην τηλεόραση. Και τα ματς που τα δείχνουν ανοικτά κανάλια δεν είναι πρόβλημα, καθώς θα κάτσουν στα σπίτια τους και θα τα δουν.

Με αυτά που δεν είναι σε ανοικτά κανάλια τι θα γίνει; Το ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς που είναι σε συνδρομητικό, όπως και των πλέι οφ και της Ευρωλίγκας που θα τα δουν οι οπαδοί; Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για αυτό και γεμίζουν οι καφετέριες και τα πρακτορεία με κόσμο.

Και ενώ η απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών γίνεται για να μην μαζευτεί πολύς κόσμος στο ίδιο μέρος, μπορεί να βρεθούν εκατοντάδες κόσμου σε πολλά σημεία μαζί για να δει τα παιχνίδια, άρα να έχουμε το ίδιο πρόβλημα σε πιο δύσκολες θαρρώ καταστάσεις.

Στην Ιταλία μάλιστα αυτό ακριβώς είναι μεγάλο ζήτημα με τον Υπουργό Αθλητισμού να ζητά είτε την αναβολή των αγώνων ή να μεταδοθούν όλοι οι αγώνες και από ελεύθερα κανάλια ώστε να μην χρειάζεται να μαζευτεί ο κόσμος σε χώρους όπως οι καφετέριες για να τα παρακολουθήσει.

Και αυτό νομίζω πως είναι σοβαρό θέμα και στη χώρα μας, όπου πρέπει άμεσα να λύσει η Κυβέρνηση. Γιατί αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που προσπαθεί να προλάβει με την απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα