Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: Σκέψεις να αυτο-απομονωθούν και οι ήπια άρρωστοι

19:48 10/3/2020 - Πηγή: In.gr

Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν «ακόμη και μικρές» ενδείξεις λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού ή πυρετό, σύντομα θα ειδοποιηθούν για αυτο-απομόνωση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του κοροναϊού.

Ανακοινώσεις

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η αλλαγή συμβουλών θα μπορούσε να συμβεί εντός των επόμενων 10 έως 14 ημερών.

Έξι άνθρωποι έχουν πεθάνει τώρα από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους κατοίκους της Βρετανίας ενάντια σε όλα τα απαραίτητα ταξίδια στην Ιταλία.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου

Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι όσοι φτάνουν από την Ιταλία από σήμερα θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Η Ιταλία έχει περισσότερα από 10.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά και περισσότεροι από 630 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 373 κρούσματα συνολικά από τα οποία 52 είναι σημερινά. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 6. 

Θα ζητηθεί από τους ανθρώπους να αυτο-απομονωθούν για 7 ημέρες, αφού πρώτα δείξουν ήπια συμπτώματα είπε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Prof. Chris Chris Whitty.

Όλοι οι ασθενείς σε εντατική θεραπεία θα κάνουν τεστ τώρα για τον ιό, όπως είπε – καθώς και όλοι σε νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καθηγητή Whitty στην Downing Street, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρότεινε επίσης ότι οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι θα μπορούσαν να ζητηθούν να παραμείνουν στο σπίτι στο εγγύς μέλλον, με περαιτέρω βήματα που καθορίζονται «στις μέρες και τις επόμενες εβδομάδες».

Είπε ότι αν η κορύφωση της εξάπλωσης μπορέσει να καθυστερήσει μέχρι το καλοκαίρι, «τόσο το καλύτερο θα είναι για το NHS που θα μπορεί να τη διαχειριστεί».

Πηγή: bbc.com

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο, Σκέψεις, -απομόνωση,koronaios-inomeno vasileio, skepseis, -apomonosi