Κοροναϊός-Ηνωμένο Βασίλειο: Σε συνεδρίαση για νέα έκτακτα μέτρα ο Μπορις Τζόνσον

15:46 12/3/2020 - Πηγή: In.gr

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα κάνει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη, κατά την οποία αναμένεται να εγκρίνει τη μετάβαση στη «φάση καθυστέρησης» ως αντίδραση απέναντι στον κοροναϊό που περιλαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Νέες αποφάσεις και νέα μέτρα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ επέβαλε την Πέμπτη σαφείς περιορισμούς στα ταξίδια από την Ευρώπη, μετά την κίνηση της Μ.Βρετανίας και της Ιταλίας που αξιοποίησαν οικονομικά

«πακέτα» δεκάδων δισεκατομμύριων δολαρίων σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν μια ύφεση.

Ο Τζόνσον σήμερα προεδρεύει σε συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας, η οποία είναι γνωστή ως COBR και αναμένεται να αποφασίσει να μεταβεί στη λεγόμενη «φάση καθυστέρησης» από τη φάση «περιορισμού», δήλωσε εκπρόσωπος.

Το βρετανικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας έχει τρεις κύριες φάσεις – συγκράτηση, καθυστέρηση και μετριασμό-. Στη φάση καθυστέρησης θα ληφθούν υπόψη τα αποκαλούμενα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης, όπως το κλείσιμο σχολείων, η εργασία στο σπίτι και η μείωση της μεγάλης κλίμακας συγκέντρωσης, αν και δεν θα εγκριθούν άμεσα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε σε 456 από την Τετάρτη, από 373 την προηγούμενη ημέρα. Οκτώ άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πεθάνει από τον ιό.

Πηγή: reuters.com

Keywords
Τυχαία Θέματα