Κοροναϊός : Τα νέα μέτρα για συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα στην Αττική

18:51 15/9/2020 - Πηγή: In.gr

Με τις εικόνες από συναυλιακούς και άλλους χώρους διασκέδασης να προκαλούν ανησυχία για το ενδεχόμενο εκτόξευσης των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική που άλλωστε βρίσκεται και στο «κόκκινο», η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τα θεάματα.

Αν και στο τραπέζι είχαν πέσει σκέψεις για κλείσιμο θεάτρων και κινηματογράφων για 15 ημέρες προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του κοροναϊού, τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες σκέψεις.

Οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν πρότειναν να μειωθούν τα άτομα κάτω των 50 σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ έκριναν αναγκαίο να

«μπουν στον πάγο» για λίγο καιρό (περίπου δύο εβδομάδες) οι συναυλίες και τα θέατρα.

Η πολιτική απόφαση ωστόσο ήταν πιο ήπια, πιθανότατα καθώς οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι σε χώρους που σχετίζονται με την ψυχαγωγία έχουν δεχθεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα από τον κοροναϊό ήδη από το α’ κύμα της πανδημίας.

Πάντως, η λογική αυτή δεν φαίνεται να επικράτησε στην περίπτωση των κλειστών χώρων με ζωντανή μουσική, οι οποίοι θα κλείσουν από αύριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα για συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφους

Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα ισχύουν τα εξής:

1) Συναυλίες: Όριο 50% πληρότητας σε ανοιχτούς χώρους, χρήση μάσκας, απαγορεύεται αλκοόλ και κάπνισμα

2) Κέντρα υπηρεσιών εστίασης με ζωντανή μουσική: Αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες

3) Θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι & θέατρα: Όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης

4) Όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης

Δείτε όλα τα μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα