Κοροναϊός : Στο έλεος της πανδημίας η Αττική – Συγκεντρώνει πάνω από τα μισά νέα κρούσματα

19:13 10/10/2020 - Πηγή: In.gr

Στο έλεος της πανδημίας παραμένει η Αττική, η οποία για ακόμη μια ημέρα καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και πάνω από τα μισά νέα. Από τα 306 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο, στην Αττική εντοπίζονται τα 165.

Επίσης, ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων όπου καταγράφονται 27 νέα κρούσματα, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σε

όλη τη χώρα.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων περιστατικών έχει ως εξής:

30 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας,  εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε Ζακύνθου2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε Ηρακλείου27 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς1 κρούσμα στην Π.Ε Κέας-Κύθνου3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης4 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας1 κρούσμα στην Π.Ε Φλώρινας6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής4 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνησηΡεκόρ διασωληνωμένων

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι ασθενών, ενώ ο αριθμός των διασηληνωμένων έφτασε τους 100, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό σε υγειονομικές Αρχές και κυβέρνηση.

«Βεβαίως υπάρχει ανησυχία, αλλά σε αυτή τη φάση, για την Αττική τουλάχιστον, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επάρκεια άνω του 30% για ΜΕΘ που είναι για κοροναϊό. Δεν μιλάμε γενικά για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι πολύ περισσότερες» εξήγησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ για τον κοροναϊό, τονίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα εγκαινιάζονται 50 κλίνες στο νοσοκομείο Σωτηρία μέσω δωρεάς της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα