Κοροναϊός : Σαρώνει ο ιός στην Αττική με 170 νέα κρούσματα – Που εντοπίζονται τα υπόλοιπα

18:58 13/10/2020 - Πηγή: In.gr

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται η Αττική, η οποία καταγράφει για ακόμη μια ημέρα τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας μάλιστα, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως υπάρχει σταθεροποίηση κρουσμάτων στην Αττική.

«Η Αττική παραμένει η περιφέρεια με τις περισσότερες διαγνώσεις και από την αρχή της προηγούμενης βδομάδας

έδειξε κάποια τάση σταθεροποίησης, η οποία προς το παρόν διατηρείται» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πάντως «ότι θα πρέπει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί προς το παρόν».

Σύμφωνα με την κατανομή των κρουσμάτων, από τα 408 το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν στην Αττική 170 κρούσματα, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και στη Θεσσαλονίκη με 36.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται ακόμη η Κοζάνη με 35 κρούσματα, η Καστοριά με 17 και τα Ιωάννινα με 13.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:45 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας7 εισαγόμενα κρούσμα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο170 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας36 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας8 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου13 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή35 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα8 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
Keywords
Τυχαία Θέματα