Κοροναϊός – ΗΠΑ : Στα 568 ανήλθαν τα θύματα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο

09:20 21/6/2020 - Πηγή: In.gr

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν ακόμη 568 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 εντός ενός 24ώρου έως τις 20:30 χθες Σάββατο (τοπική ώρα, 3:30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πρόκειται για τη δέκατη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο ημερήσιος απολογισμός μένει κάτω από τους χίλιους νεκρούς, ωστόσο οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, με

119.654 νεκρούς εξαιτίας της Covid-19 και 2.251.205 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε όλη την επικράτειά της.

Καταγράφεται έξαρση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες.

Η επιδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια φαρδιά ζώνη από το νότο προς τη δύση.

Μετά την πτώση κάτω των 20.000, ο ημερήσιος αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 30.000 και πάνω.

Υπάρχουν φόβοι για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων Covid-19, μετά το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στις πολιτείες και τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, χθες, Σάββατο, στην Τάλσα της Οκλαχόμα, η πρώτη μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, θεωρείται επίσης πιθανή εστία μετάδοσης του κοροναϊού στις ΗΠΑ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα