Κοροναϊός : Η πανδημία οδηγεί στο διαδίκτυο τα drag shows

07:47 31/3/2020 - Πηγή: In.gr

Ακολουθώντας το παράδειγμα ηθοποιών, τραγουδιστών και άλλων καλλιτεχνών που στρέφονται στο Διαδίκτυο, εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊου, και τα drag shows δεν θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη.

Από τη φύση της, η drag βιομηχανία είναι μια live βιομηχανία, στην οποία η επιτυχία και οικονομική σταθερότητα του περφόρμερ εξαρτάται από τα εβδομαδιαία show και τουρνέ.

Από την στιγμή όμως που έκλεισαν τα μπαρ λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, αστέρια της drag σκηνής καταφεύγουν στον διαδικτυακό κόσμο.

Η περφόρμερ Mini

Pearl Necklace στο Σικάγο, μαζί με άλλους 11 περφόρμερ βρήκαν καταφύγιο στο Twitch με ένα show, το οποίο βάφτισαν «Notta Contact Sport».

Όλες οι περφόρμανς παρουσιάστηκαν ως ενιαία ταινία, είτε τις είχαν ετοιμάσει εκ των προτέρων, είτε ήταν ζωντανές. «Βλέπω κόσμο να κάνει re-post για το show, ανθρώπους που δεν είχα συναντήσει ποτέ στο παρελθόν» είπε. Και μιας και το πρώτο ήταν επιτυχία, ελπίζει να σχεδιάσει επόμενα.

Η με έδρα το Λος Άντζελες drag queen με το όνομα Biqtch Puddin’ έφερε 8.000 διαδικτυακούς θεατές στο δικό της Digital Drag Show στο Twitch (συμμετείχαν, μεταξύ πολλών άλλων, και οι: Laveau Contraire, Alaska Thunderfuck και Laganja Estranja).

«Το drag είναι σαν την «εκκλησία» της κοινότητάς μας» είπε.

«Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο» συνέχισε, αναφερόμενη και στα show και στα γκέι μπαρ που, τυπικά, τα φιλοξενούν.

Και η Biqtch Puddin’ σχεδιάζει επόμενα εικονικά show και ήδη στον λογαριασμό της στο Twitter έχει αναρτήσει teaser για το δεύτερο Digital Drag Show.

Η Justin Elizabeth Sayre της Νέας Υόρκης ετοιμάζει το μηνιαίο show «Τhe Meeting of the IOS», το οποίο φιλοξενείται στο Joe’s Pub.

Το επόμενο ήταν προγραμματισμένο για τις 29 του μηνός, λόγω του κοροναϊού ματαιώθηκε, άρα το βιντεοσκόπησαν και το ανέβασαν στο YouTube.

Εξετάζουν τώρα τι θα κάνουν μακροπρόθεσμα και πώς θα προσαρμόσουν το show σε ένα online κοινό. Επίσης, αναλογίζονται πώς θα είναι ο Μήνας Pride τον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα