Κοροναϊός : Ανοιχτό το ενδεχόμενο για γενικό lockdown στη χώρα

22:58 3/11/2020 - Πηγή: In.gr

Η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα έχει θορυβήσει την κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να μην αποκλείει το ενδεχόμενο ολικού lockdown εάν τα ληφθέντα μέτρα δεν αποδώσουν.

Μετά την χθεσινή ψυχρολουσία για Θεσσαλονίκη και Σέρρες όπου ανακοινώθηκε τοπικό lockdown, σήμερα Τρίτη, κυβερνητικά

στελέχη αλλά και λοιμωξιολόγοι άρχισαν να μιλάνε ανοικτά για την πιθανότητα καθολικού lockdown στην Ελλάδα.

Η ανησυχία και ο προβληματισμός για την εξέλιξη της πανδημίας είναι έκδηλη καθώς η διασπορά είναι τεράστια και απλώνεται σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες για ορισμένες περιοχές με τεράστιο επιδημιολογικό φορτίο.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τις επόμενες 7-10 ημέρες σύμφωνα με την κυβέρνηση, από σήμερα που έχουν αρχίσει και τα νέα μέτρα.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα θα αποδώσουν ή αν ο κοροναϊός θα οδηγήσει σε ασφυξία το Σύστημα Υγείας.

Την εβδομάδα που διανύουμε θα έχουμε αυξημένα κρούσματα, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους. Ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, αν τα μέτρα αποδώσουν, να παρατηρηθεί πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πριν φτάσουμε στο γενικό lockdown είναι πιθανό να έρθει η καθολική απαγόρευση μετακίνησης πληθυσμών από νομό σε νομό, ή η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 12 το βράδυ που ισχύει στην Αττική.

Keywords
Τυχαία Θέματα