Κοροναϊός : SOS από τη Θεσσαλονίκη – Plan B με μετατροπή Βελλίδειου και Παλαί ντε Σπορ για νοσηλεία

23:43 14/11/2020 - Πηγή: In.gr

Θεσσαλονίκη ώρα μηδέν. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το σύστημα Υγείας, με τους αριθμούς να είναι ενδεικτικοί της κατάστασης που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της συμπρωτεύουσας.

Για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Παπανικολάου χειρουργικές αίθουσες χρησιμοποιούνται για να νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19, με τέσσερις -μόλις- κλίνες να έχουν μείνει κενές.

Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οδήγησε τον διευθυντή της εντατικής του νοσοκομείου Παπανικολάου

να κάνει λόγο για άμεση εφαρμογή του plan-b σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η δημιουργία ειδικών χώρων σε Βελλίδειο και Παλέ ντε Σπορ για την υποδοχή ασθενών σε covid-19.

«Πλέον πρέπει να συζητάμε και αυτό το περιβόητο plan-b, στην περίπτωση που όλοι οι διαμορφωμένοι χώροι, στην Βόρεια Ελλάδα ειδικά, δεν θα επαρκούν» σημείωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκος Καπραβέλος.

Το Βελλίδειο και το Παλέ ντε Σπορ έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε κλινικές προκειμένου να φιλοξενήσουν και ασθενείς που θα χρειάζονται μόνο οξυγόνο αλλά και βαρύτερα περιστατικά.

Ο κοροναϊός καλπάζει και… τα πάρτι επίσης

Δεκαεπτά φοιτητές του προγράμματος Erasmus από διάφορες χώρες διοργάνωσαν πάρτι σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα που η πόλη πλήττεται από τον κοροναϊό.

Οι γείτονες που δεν πίστευαν στα αυτιά τους ειδοποίησαν το 100 και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους διοργανωτές. Οι δύο φοιτητές, ένοικοι του διαμερίσματος, που κατηγορούνται για την οργάνωση του πάρτι, έδωσαν τη δική τους εξήγηση στις αρμόδιες αρχές.

«Κοιμόμουνα στο δωμάτιο μου και ξύπνησα όταν ήρθε η αστυνομία. Η συγκάτοικος μου διοργάνωσε το πάρτι χωρίς να το ξέρω» ανέφερε ο 24χρονος Παλαιστίνιος.

«Δεν ήξερα ότι απαγορευόταν οι συγκεντρώσεις λόγω πανδημίας. Ήθελα απλά να γιορτάσω τα γενέθλια μου. Λυπάμαι για ότι έγινε» σημείωσε από την πλευρά της η 21χρονη Γαλλίδα.

Στους δύο φοιτητές επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοροναϊός, SOS, Θεσσαλονίκη – Plan B, Βελλίδειου, Παλαί, Σπορ,koronaios, SOS, thessaloniki – Plan B, vellideiou, palai, spor