Κοροναϊός : Lockdown στον Αμπελώνα Λάρισας

00:08 11/8/2020 - Πηγή: In.gr

Σε καθεστώς lockdown παραμένει το χωριό Αμπελώνας της Λάρισας. Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά από τις 11 το βράδυ έως τις 9 το πρωί. Από τα 17 κρούσματα 3 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ περιπολικά σαρώνουν την περιοχή για να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

Μάσκες παντού σε όλους τους κλειστούς χώρους, στους δρόμους, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητα. Ουρές με αποστάσεις, είσοδος σε καταστήματα ένα άτομο τη φορά. Αυτή είναι εικόνα στον Αμπελώνα Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται σε

τοπικό lockdown έως τις 20 Αυγούστου.

Από τις 6:00 το πρωί είναι σε ισχύ τα νέα έκτακτα μέτρα στον Αμπελώνα στη Λάρισα. Οι κάτοικοι δείχνουν να συμμορφώνονται ενώ οι επιχειρηματίες ενημερώνουν για τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Από σήμερα και για δέκα ημέρες στον Αμπελώνα θα υπάρχει απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 το πρωί, ενώ θα απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση άνω την 9 ατόμων.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την περιοχή ανέρχονται σε 17, μέχρι στιγμής. 9 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τρεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εστία μετάδοσης φέρεται να είναι ένας γάμος που έγινε στην περιοχή στις 26 Ιουλίου με περισσότερους από 300 καλεσμένους. Μάλιστα ανάμεσα τους ήταν και επισκέπτες από το εξωτερικό.

Το μεσημέρι έγινε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο με εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας και τοπικούς φορείς για τα νέα μέτρα και τους ελέγχους εφαρμογής.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν μέτρα στήριξης για όσο διαρκέσει το τοπικό lockdown.

Keywords
Τυχαία Θέματα