Κατηγορούν το Ισραήλ για φονική αεροπορική επίθεση στο Ιράκ

01:07 26/8/2019 - Πηγή: In.gr

Η ισχυρή ιρακινή παραστρατιωτική δύναμη Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ αλ-Σάαμπι) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από επίθεση την Κυριακή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας από τους μαχητές στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Φιλοϊρανικές ομάδες

«Ισραηλινά αεροσκάφη (…) στόχευσαν τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε ιρακινό έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωση η συμμαχία αυτή που συγκροτείται από διάφορες ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες.

Η παραστρατιωτική δύναμη ανακοίνωσε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε

στην επίθεση και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά.

«Αυτή η ωμή επίθεση σημειώθηκε με την αεροπορική κάλυψη αμερικανικών αεροσκαφών και μεγάλου αεροσκάφους για να παρακολουθείται η περιοχή κοντά στο σημείο του συμβάντος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η παραστρατιωτική δύναμη διευκρίνισε ότι η επιδρομή έγινε «στην επαρχία Αλ-Ανμπαρ, 15 χλμ. από τα συριακά σύνορα».

Η επίθεση σημειώνεται ένα μήνα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις στις βάσεις της Χασντ, τις οποίες στέλεχος της παραστρατιωτικής δύναμης αρχικά απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά του Ισλαμικού Κράτους

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης βοήθησαν τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις να νικήσουν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2017.

Η συμμαχία αυτή αντιτίθεται στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που στήριξε το Ιράκ στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στις βάσεις των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα