«Καθάρισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός

21:07 28/1/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή του, αλλά κατάφερε να κερδίσει με 85-65 τον Αρη στο ΟΑΚΑ και να παραμείνει αήττητος στην Α1.
Οι «πράσινοι» είδαν τον Αρη να τους πλησιάζει απειλητικά στο 33’ εκμεταλλευόμενος την άθλια εικόνα τους, αλλά στο τέλος ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στην επικράτηση με τον Καλάθη να είναι κορυφαίος παίκτης.

Ο Παναθηναϊκός

ξεκίνησε το παιχνίδι με σκοπό να τελειώσει πολύ νωρίς το ματς, αλλά και να βάλει τον Πέιν μέσα στην ομάδα του. Ο Αμερικανός πήρε από την αρχή και χρόνο συμμετοχής, αλλά και πολλές πάσες, ενώ ο Άρης προσπαθούσε να βρει τρόπο για να χαμηλώσει το ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα προηγήθηκαν με 20-9 στο 8’, αλλά με τον Μποχωρίδη και τον Χάρις μείωσαν σε 27-21 στο 12. Στη συνέχεια όμως οι «πράσινοι» πάτησαν το… γκάζι και με σερί 9-0 προηγήθηκαν με 36-21 στο 14’. Ο Πιτίνο έκανε συνεχώς αλλαγές παικτών και συστημάτων προσπαθώντας να βρει λύσεις στην επίθεση της ομάδας του, αλλά και να βάλει στο κλίμα τους Πέιν, Κιλπάτρικ.

Την ίδια στιγμή στην άμυνα προσπαθούσε με παγίδες και πίεση να προκαλέσει το λάθος από την πλευρά των Θεσσαλονικέων , που δεν είχαν λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού τους. Ετσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 45-25 στο 17’ και απέκτησαν για τα… καλά το ρόλο του φαβορί στην αναμέτρηση και τελείωσαν το πρώτο μέρος με 51-34.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο. Επέστρεψαν στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και με τρομερή άμυνα κατάφεραν να… στριμώξουν τον Παναθηναϊκό, που έπαιζε άθλια! Μείωσαν σε 56-51 στο 24’ με τους Τολιόπουλο, Τζόουνς και Χάρις να είναι καταπληκτικοί.

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» δεν έπαιζαν απολύτως τίποτε! Χωρίς πλάνο, ενέργεια και συγκέντρωση εκτέθηκαν από τους αντιπάλους τους. Ο Αντετοκούνμπο επιστρατεύθηκε από τον Πιτίνο, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι κενά στην άμυνά του με τον Κάϊζερ να κάνει ο, τι θέλει και τον Αρη να μειώνει σε 60-59!
Οι γηπεδούχοι ήταν σε… άλλο γήπεδο κάνοντας ένα πολύ κακό δεκάλεπτο, αγνώριστοι σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Οι Θεσσαλονικείς πάντως παρέμειναν… κολλημένοι πίσω από τον Παναθηναϊκό (66-62 στο 33’), ο οποίος πάντως άρχισε να λειτουργεί σε άμυνα και επίθεση, να βάζει τα ελεύθερα σουτ τριών πόντων και να φτάνει τη διαφορά στους 18 πόντους (83-65 στο 37’) και να παίρνει τη νίκη με το τελικό 85-65

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (18π., 10ας), Γκιστ (12π., 8ρ) και Πέιν (11π., 4ρ) ήταν καλύτεροι, ενώ προβλημάτισε με την εικόνα του ο Κιλπάτρικ.
Από τον σούπερ μαχητικό Αρη οι Χάρρις )11π, 4ρ), Τολιόπουλος (9π) και Μποχωρίδης (8π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 51-34, 60-59, 85-65

Keywords
Τυχαία Θέματα